Din experienta unui parinte: „Vreau la alta invatatoare!”
Mi s-a intamplat acest lucru cu copilul meu, cam la o luna dupa inceperea clasei I. Avea o discutie confidentiala cu tatal sau, dar eu am tras cu urechea, pe furis. Era dezamagit nu de scoala, ci de invatatoare, de atitudinea ei mai distanta si exigenta decat se asteptase el. Chiar isi exprimase dorinta ca din clasa a II-a sa fie mutat la alta invatatoare. Am simtit o strangere de inima si era cat pe ce sa intervin in discutia lor secreta, dar m-am oprit la timp. Sotul meu a condus discutia cu tact si eu aveam sa stau de vorba cu el mai tarziu.
Prin urmare, ce faci cand copilul tau pune o astfel de problema delicata? Te duci furioasa la scoala si te lupti eroic cu invatatoarea? O reclami la director ca iti terorizeaza copilul? Iei copilul fara nicio explicatie si-l muti la alta invatatoare? Abordezi mereu o atitudine ostila fata de toate initiativele ei?
Sotul meu a fost primul care a gasit o solutie la aceasta problema, a hotarat sa se consulte cu invatatoarea, sa apeleze la experienta si intelegerea ei, la faptul ca si ea este mama. Discutia a decurs foarte bine, invatatoarea a realizat ca acest copil are nevoie de mai multa afectiune, fiind foarte sensibil. Venise la scoala dupa un an pregatitor foarte permisiv, nu avea nici sapte ani, pe cand alti colegi erau mai mari decat el cu aproape un an. Copilul insusi se astepta ca totul sa fie foarte simplu in relatia lui cu invatatoarea. In urma discutiei, aceasta a abordat situatia cu o atentie deosebita, iar atitudinea copilului fata de ea s-a schimbat nesperat de repede.
La finalul clasei I sunt mandra de copilul meu, de evolutia lui ca scolar si de modul firesc in care si-a asumat responsabilitatile. Sunt mandra de el ca elev si pentru faptul ca invatatoarea lui sunt chiar eu.
“Sunt invatatoare de 22 de ani, gradul didactic I, am studii superioare in domeniul masuratorilor terestre si cadastrului, domeniu in care am si profesat ocazional in ultimii 6 ani. Munca la clasa, cu copiii, este adevarata mea chemare, este profesia in care ma regasesc. Sunt casatorita si am un baiat in clasa I. Sunt titulara la o scoala de prestigiu in Craiova si in judetul Dolj - Scoala nr.22 "Mircea Eliade". Sunt un om obisnuit.”
*Sursa foto: pixabay.com
Citeste si alte articole din aceasta tema
-
Metode de a invinge plictiseala la scoala
Cum pot cadrele didactice sa combata monotonia si lipsa de implicare a copiilor in timpul orelor? Iata cateva idei care pot fi utile.
-
Cum pot parintii sa ii sprijine pe profesori in perioada pandemiei
In prezent, avem cu atat mai multa nevoie sa fim dispusi sa cooperam si sa ii ajutam pe cei din jur. Iar cand vine vorba de profesorii copiilor nostri, aceasta nevoie este cu atat mai stringenta. Iti propunem un exercitiu de empatie: sa vedem lucrurile din perspectiva acestora, pentru a putea sa ii sprijinim cat mai bine.
-
5 lucruri despre copilul tau pe care ar trebui sa i le spui invatatoarei
Asa cum parintii vor sa stie cum se descurca copilul la clasa, un cadru didactic vrea sa stie ce aspecte din viata copilului i-ar putea influenta acestuia activitatea de la scoala
Comentează:16 comentarii
Slava Domnului ca fetita mea nu a avut ghinionul sa treaca prin asa ceva.Atat fostele doamne educatoare cat si actuala doamna invatatoare sunt extraordinare.Profesioniste, sufletiste, implicate!Tot respectul!