Despre scoala, cu dragoste
Cum ne putem ajuta copiii sa invete cu placere
Cand sunt mici, copiii viseaza sa ajunga la scoala, sa fie elevi si sa scape de statutul de „bebelusi“, asa cum le spun cei mai mari copiilor care merg inca la gradinita.
Asadar, copiii simt o bucurie extraordinara sa inceapa aceasta noua etapa din viata lor, iar pentru parinti si invatatori aceasta atitudine pozitiva reprezinta un start extraordinar, de care trebuie sa profite in mod cat mai intelept pentru rezultate eficiente pe termen lung.
Pentru a nu pierde nimic din entuziasmul si deschiderea micilor exploratori, iata cateva idei de care putem tine seama.
1 – Instrumente de invatare placute
Dupa ce ne asiguram ca le-am oferit copiilor nostri un mediu potrivit pentru o dezvoltare sanatoasa, ca am gasit o scoala buna, cu o invatatoare calda si un colectiv de copii prietenosi, noi, parintii, mai avem totusi un hop de trecut: ca sa le placa la scoala, trebuie sa aiba o atitudine pozitiva fata de invatare.
Acest lucru se realizeaza atat prin intermediul materialelor didactice alese de invatatoare, cat si prin metodele alternative de invatare pe care le ofera parintii.
De exemplu, ScoalaIntuitext.ro este produsul educational online bazat pe conceptul de invatare prin joc special creat pentru copiii din clasele I-IV. Datorita acestui produs modern si atractiv, copiii invata in timp ce se distreaza si isi exerseaza acele aptitudini necesare pentru reusita pe termen lung.
Construit ca un loc de aventura, site-ul educational ScoalaIntuitext.ro ne ajuta copiii sa inteleaga mai usor materia scolara, sa exerseze notiunile mai dificile si astfel sa nu mai evite sa-si faca temele pentru acasa.
In plus, le ofera sansa sa-si cultive motivatia si placerea de a invata, sa-si imbunatateasca atentia, memoria sau gandirea, dar si sa-si dezvolte inteligenta emotionala si sociala.
Citeste si alte articole din aceasta tema
-
Ce este fotbalul?
Celor mai multi dintre noi le poate parea o intrebare banala, cu un raspuns foarte simplu. Este un joc intre doua echipe, la care castiga cea mai buna. Are multi suporteri, iar fiecare meci genereaza multa adrenalina.
-
Siguranta copiilor – cum gestionam libertatea de actiune si grija pentru prevenirea pericolelor?
Copiii invata cel mai bine prin experiente si joaca. De aceea, cu cat beneficiaza de mai multe experiente noi, cu atat devin mai pregatiti pentru viata.
-
Creativitate, educatie si incluziune: un interviu cu Andreea Stan despre magia Minimest
Minimest, sectiunea dedicata celor mai tineri dintre cinefilii din cadrul Festivalului International de Film de Animatie Animest, care se va desfasura anul acesta intre 4 - 13 octombrie, s-a transformat intr-un univers de explorare creativa si educationala pentru copii si familii.
Adauga tu primul comentariu: