Cum ii pot ajuta parintii pe copii sa recupereze materia
Parintii au un rol esential cand vine vorba de recuperarea materiei scolare pierdute in perioada pandemiei Covid-19.
Citeste si:
Cum se poate recupera materia pierduta in perioada pandemiei
Sapte metode de invatare eficienta
Identifica domeniile in care copilul tau are lacune.
Descopera care sunt materiile sau capitolele pe care copilul tau le considera cele mai dificile. Majoritatea cadrelor didactice transmit deja parintilor informatii despre materiile unde copiii au ramas in urma sau au dificultati evidente. Este important sa mentii legatura cu profesorii copilului tau, pentru a cere detalii suplimentare si sugestii pentru recuperarea materiei (exercitii suplimentare, metode alternative de invatare etc.). Poti de asemenea sa acorzi atentie speciala momentelor in care copilul iti cere ajutor la teme. Care sunt materiile pentru care iti cere ajutorul in mod special sau care il supara cel mai des?
Creeaza noi rutine de invatare.
In functie de lacunele identificate, este foarte probabil ca cei mici sa fie nevoiti sa faca un efort suplimentar pentru recuperarea materiei. Acest lucru inseamna ca va fi nevoie sa isi schimbe programul de invatare, pentru a include mai multe ore sau activitati diferite. Incearca sa il ajuti pe copil sa planifice orele destinate recuperarii astfel incat sa nu fie epuizat la finalul zilei. Asigura-te ca face destule pauze in timpul lectiilor si ca isi ofera timp si pentru joaca si relaxare.
Ajuta-l sa exerseze in mod regulat notiunile dificile.
Cheia intelegerii lor este de a exersa si repeta in mod regulat, pentru a preveni uitarea si pentru a incuraja progresul. Este important sa tii minte ca intelegerea si invatarea au loc treptat, de aceea repetitia si expunerea frecventa la aceleasi informatii pot fi extrem de importante pentru recuperarea materiei si pentru depasirea dificultatilor de invatare.
Ajuta-l sa recapituleze ceea ce stie deja.
Recapituland ceea ce copilul deja stie si a invatat il va ajuta sa aiba mai multa incredere in propria persoana si sa se simta mai increzator. Starea de bine personala si increderea in propriile forte sunt aspecte esentiale ce sustin progresul in invatare. In plus, invatarea informatiilor noi are loc pe baza informatiilor pe care le stie deja. Recapituland frecvent il ajuti sa isi aminteasca si astfel sa invete lucruri noi mai usor.
Fiti pregatiti pentru o perioada dificila
Recuperarea materiei poate fi dificila, frustranta si coplesitoare pentru parinti, copii si cadre didactice. Dar rolul adultilor este de a arata copiilor cum pot sa realizeze lucruri dificile, asadar nu iti pierde increderea in potentialul copilului tau si ofera-i un model de calm si perseverenta.
*Sursa foto: Freepik.com
Citeste si alte articole din aceasta tema
-
7 obiceiuri zilnice care ii ajuta pe copii sa invete
Obiceiurile zilnice bune sunt cele care ii ajuta atat pe copii, cat si pe adulti sa aiba performante si sa se simta impliniti din toate punctele de vedere.
-
Anul Nou. Cinci obiceiuri noi de invatare pentru copilul tau
Inceputul anului nou poate fi o ocazie perfecta pentru a vorbi cu copilul tau despre felurile in care isi poate imbunatati rezultatele scolare. Iata cinci obiceiuri de invatare eficienta pe care le poate dezvolta in acest an.
-
De ce e importanta invatarea in vacanta de vara
Cinci motive pentru care este benefic sa introduci invatarea in programul de vacanta al copilului.
Adauga tu primul comentariu: