characters characters

Cum comunici cu invatatoarea cand copilul se descurca bine la scoala

Propus de: SuntParinte.ro   |   24 octombrie 2011    |   3793 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani.

Cand copilul se descurca bine la scoala„Copilul meu invata foarte bine, e cuminte, asa ca trec foarte rar pe la scoala, pentru ca nu am nimic de discutat cu invatatoarea.” Multi parinti care au copii cu rezultate bune la scoala considera ca daca cel mic nu are probleme la scoala, nu au prea multe motive sa discute cu invatatoarea copilului. Desigur, nu este nimic urgent de discutat, dar intotdeauna este bine sa tii legatura cu cadrele didactice ale copilului tau, pentru a afla cum il poti ajuta sa evolueze in continuare la fel de bine.

 

 

 

*Fotografia apartine utilizatorului Crisstina1

Ce intrebari este bine sa pui doamnei invatatoare atunci cand copilul tau are rezultate bune la invatare


1. „Care este nivelul copilului meu la matematica, citire, stiinte naturale, istorie?”
Este bine sa verifici notele copilului la toate materiile, pentru a identifica punctele slabe. Orice copil are si materii la care invata cu dificultate sau pe care nu le prefera. Doamna invatatoare iti poate oferi mai multe informatii din acest punct de vedere.

2. „Cum interactioneaza copilul meu cu colegii de clasa?”
Socializarea in cadrul grupului clasei este extrem de importanta pentru dezvoltarea copilului tau. De aceea, nu doar notele copilului tau trebuie sa te preocupe, ci si numarul de prieteni pe care si l-a facut in clasa, felul in care interactioneaza cu colegii si in care realizeaza proiectele de grup.

3. „Care credeti ca sunt punctele tari ale copilului? Dar cele slabe?”
Poti intreba doamna invatatoare care este parerea sa despre abilitatile copilului tau, in functie de ce observa in timpul orelor. Este foarte probabil sa primesti informatii pretioase.

4. „Pe ce anume ar fi bine sa puna accent copilul anul acesta, in procesul de invatare?”
Cadrul didactic iti poate spune care sunt materiile la care considera ca ar fi bine sa depuna mai mult efort copilul tau. Poate fi vorba fie de efort pentru a se mentine la un nivel bun, fie de efort pentru a obtine performante deosebite- pentru olimpiade sau concursuri scolare. De asemenea, poti cere informatii despre cum va decurge anul scolar, care vor fi materiile cu mai multe dificultati etc.

5. „Cum il pot ajuta sa aiba rezultate bune si in acest an scolar?”
Acesta este de fapt scopul principal al oricarui parinte, asa ca este bine sa adresezi aceasta intrebare pentru a primi eventuale recomandari despre cum il poti ajuta pe copil sa invete la fel de bine si anul acesta.

Recomandari generale pentru aceasta situatie


Pentru a-l putea ajuta pe copil sa se dezvolte in continuare, il poti invata pe copil cateva abilitati de organizare a timpului si a sarcinilor de invatare sau ii poti dezvolta abilitatile de lider.
 
Pastreaza legatura cu cadrele didactice ale copilului tau, precum si cu parintii din clasa. Poti realiza acest lucru creand grupul de discutii al clasei.
 
De asemenea, daca vei pune accentul pe punctele slabe ale copilului tau, il vei ajuta sa fie si mai bine pregatit pentru provocarile pe care urmeaza sa le intalneasca in timp. Fa o lista cu punctele forte si cu punctele slabe ale copilului tau si cauta modalitati prin care il poti ajuta sa si le dezvolte pe primele si sa le depaseasca pe celelalte.

Pregateste-l pentru situatiile de evaluare cu care se va confrunta in acest an scolar. Puteti realiza impreuna un calendar in care sa treceti momentele de evaluarea de la scoala, fie ca e vorba de evaluari semestriale sau de simple teste date la clasa.

Incurajeaza-i interesele si pasiunile. Deoarece se descurca bine in general la scoala si nu exista dificultati speciale care sa ii solicite timpul pentru a le depasi, ofera-i copilului posibilitatea sa invete mai multe despre ce il pasioneaza, oricare ar fi domeniul respectiv.

Ce alte aspecte abordezi in discutia cu cadrele didactice ale copilului tau?

Comentează:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu
  • Gabi Alama
    Gabi Alama    26.10.2011 - 08:33
    Intr-adevar, este bine sa avem mereu in vedere si faptul ca o data cu rezultatele bune ale copiluli, vine si presiunea pe care o resimte copilul, acela de a continua in acelasi fel. Asa ca intentia noastra buna, de a-l incuraja sa invete la fel de bine poate genera mai mult stres in anumite situatii. Este important sa plecam de la dorintele copilului: ce ar vrea sa invete? ce i-ar placea sa aprofundeze in timpul liber?
  • maria ilincescu
    maria ilincescu    25.10.2011 - 15:07
    Intr-o clasa unde nu are o concurenta te multumesti cu rezultatul "asa zis "bun?Nu exista copil fara puncte slabe! Fiecare are "acel bun' la ceva. Legatura cu invatatorul trebuie sa fie permanenta si exercitiile, temele sa aiba grad de dificultate ridicat ,diferentiat pentru copilul tau ( nu trebuie lasat la nivelul clasei daca este bun)
    In cadrul acelor sedinte cu parintii veniti cu propuneri, initiati dezbateri privind bunul mers al procesului instructiv aducativ.I-ati invatat sa patrunda in lumea cartii,sa-si exprime gandurile vorbind sau scriind, sa observe natura si sa-i cunoasca misterele?Dupa performanta nu va grabiti sa formulati alte pretentii, fara a-i da copilului ocazia sa se bucure de reusita.

Citeste si alte articole din aceasta tema

Mai multe