Cubismul pe intelesul copiilor – activitate practica
*Sursa foto: https://www.flickr.com/photos/mandaroo/5079105930
Picasso este printre cei mai cunoscuti pictori, chiar si copiii ii cunosc numele, chiar daca nu stiu foarte multe detalii despre el. Data viitoare cand copilul tau are chef de desenat, dar nu stie ce, ii poti propune sa realizati impreuna o pictura cubista.
Pentru ca Picasso a declarat la un moment dat ca toti copiii sunt artisti si ca cel mai greu este sa ramai artist pe masura ce imbatranesti, s-ar putea ca cel mic sa se distreze destul de bine realizand aceasta activitate.:)
Cum se realizeaza?
Impatureste in doua, pe verticala coala de hartie.
Cu o pensula inmuiata in negru deseneaza pe jumatatea dreapta de hartie, fata unui om din lateral. Asta inseamna un ochi si o ureche, o spranceana, buzele, barbia si ochii.
Cu aceeasi pensula completeaza acum desenul in stanga cu cealalta jumatate de cap, imaginandu-ti ca in dreapta este o jumatate deja existenta.
Ce ti-a mai ramas acum de facut este sa folosesti culorile specifice cubismului pentru a termina pictura si a finaliza portretul.
*Sursa foto: http://artprojects.me
O alta varianta a activitatii poti vedea aici:
Ce ii poti spune copilului tau despre cubism?
Cubismul este un curent in pictura care a aparut la inceputul anilor 1900 (din 1908 pana in anii ‘20). Specific acestuia il reprezinta ilustrarea obiectelor din mai multe unghiuri deodata. Promotorii cubismului sunt Pablo Picasso si Georges Braque.
- accentul se pune pe forme geometrice: subiectul picturii se “sparge” in mai multe componente, care sunt pictate impreuna din unghiuri diferite;
- exista doua tipuri de cubism: analitic (stadiul initial in care artistii impart imaginea pictata in mai multe blocuri, imagine pe care o reconstruiesc ulterior) si sintetic (al doilea stadiu al cubismului in care se adauga in pictura alte materiale, rezultand colaje: hartie colorata, ziare sau alte tipuri de materiale- pentru a aduce mai multa culoare, lumina si emotie picturii);
- cele mai cunoscute picturi realizate in perioada cubismului au surprins instrumente muzicale (vioara, chitara), sticle, pahare, carti de joc sau oameni;
- culorile cele mai frecvente in picturile cubiste sunt: maro, gri si albastru;
Pentru a-l familiariza cat mai mult pe copil cu acest curent, puteti cauta si viziona filmulete despre viata pictorilor reprezentativi curentului.
Daca ai realizat activitatea si doresti sa arati si altor profesori sau parinti rezultatul obtinut, ne poti trimite fotografii pe adresa contact@suntparinte.ro si le vom include in articol.
Adauga tu primul comentariu: