Copiii nostri nu au rabdare?
Nu-i nimic! Prin rabdare ii invatam rabdarea!
Da, e greu si pentru noi si pentru ei. Copiii nostri viseaza zilnic la un program „fara program“ si fara reguli, in timp ce noi ne dorim ca ei: sa nu stea mult cu ochii in ecrane, sa citeasca, sa-si faca temele de vacanta si eventual sa mai lucreze si ceva in plus din X culegere.
Doar ca la varste mici, rabdarea nu e tocmai punctul lor forte, iar de acest lucru trebuie sa tinem seama in fiecare clipa, dar mai ales atunci cand vine vorba de scoala.
In ultima perioada se vorbeste adesea despre noile generatii de elevi, pasionati de mediul digital, precum si despre dezvoltarea tehnologiei. Dar cum sunt copiii de astazi, ce le place, ce le atrage atentia?
„Sunt foarte activi, sunt nerabdatori, interesati sa invete daca ii preocupa ceva, descurcareti si apeleaza cu usurinta la colegi pentru a fi ajutati sa isi atinga scopul. Isi definesc destul de repede obiectivele, stiu ce vor, muncesc pentru a obtine produsul dorit, dar munca depusa e pe termen scurt; trebuie sa primeasca repede ce au de primit/ castigat, altfel abandoneaza.
De aceea nici nu le place sa…”
Citeste si alte articole din aceasta tema
-
Ce este fotbalul?
Celor mai multi dintre noi le poate parea o intrebare banala, cu un raspuns foarte simplu. Este un joc intre doua echipe, la care castiga cea mai buna. Are multi suporteri, iar fiecare meci genereaza multa adrenalina.
-
Siguranta copiilor – cum gestionam libertatea de actiune si grija pentru prevenirea pericolelor?
Copiii invata cel mai bine prin experiente si joaca. De aceea, cu cat beneficiaza de mai multe experiente noi, cu atat devin mai pregatiti pentru viata.
-
Creativitate, educatie si incluziune: un interviu cu Andreea Stan despre magia Minimest
Minimest, sectiunea dedicata celor mai tineri dintre cinefilii din cadrul Festivalului International de Film de Animatie Animest, care se va desfasura anul acesta intre 4 - 13 octombrie, s-a transformat intr-un univers de explorare creativa si educationala pentru copii si familii.
Adauga tu primul comentariu: