characters characters

Asteptarile fata de copil

13 martie 2018    |   1779 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 18 ani +.

asteptarile fata de copil
De multe ori, viata cu un copil este alftel decat ti-ai imaginat inainte sa devii mama. Este altfel si fata de ceea ce-ti imaginezi cu o seara inainte. Poate chiar de aici pleaca problema, de la faptul ca visam cu ochii deschisi, ca avem anumite asteptari si astfel ne setam mental intr-un anumite fel, care este in conflict cu realitatea. Am mai spus-o si ma (mi-o) repet, ar trebui sa lasam lucrurile sa mearga de la sine, sa mai renuntam la ideea de control. Cred ca e complicat sa facem asta, atunci cand ne-am deprins atat de tare cu obiceiul asta.. Cum era oare? Old habits die hard!

Mi se intampla destul de des sa ma gandesc ca Darius “ar trebui” (frumoasa exprimare, stiu – am mai scris despre relatia mea cu acest “trebuie” aici) sa se comporte intr-un anumit fel, sa coopereze mai mult cu mine/noi. Si bineinteles ca el, cu obstinatie, face exact pe dos! Cand striga tare pe hol, langa camera lui Andrei,  inainte sau in timp ce il adorm pe fratior, cand refuza sa se imbrace, sa se schimbe, sa-si spele mainile, sa doarma, etc, pe scurt cand face contrar asteptarilor mele, simt ca gresesc undeva, simt ca ceva imi scapa printre degete, ca sunt defecta, daca pot spune asa, ca nu reusesc sa trec de anumite bariere mentale care ma impiedica sa vad “the big picture”, sa iau lucrurile in joaca, sa ma amuz. Of, cate lucruri ies la iveala odata cu un copil si pe masura ce el creste!

Citeste continuarea articolului pe Parenting cu Blandete


Parenting cu Blandete este blogul Alexandrei, mama de 2 baieti minunati, Darius si Andrei, cu diferenta de varsta de fix 3 ani si 3 zile. Alexandra scrie despre bucuriile pe care i le aduce viata de mama, dar si despre provocarile ei.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

  • Cum poti deveni un parinte mai bun? Acorda atentie copilului tau interior
    Cum poti deveni un parinte mai bun? Acorda atentie copilului tau interior
    01 iulie 2024   

    In literatura de specialitate a aparut conceptul de ”reparenting” care se refera la procesul prin care o persoana isi reconstruieste relatia cu sine intr-o maniera sanatoasa si empatica cu scopul de a-si imbunatati starea de bine, dar si relatiile cu cei din jur.

  • Munca invizibila a mamelor
    Munca invizibila a mamelor
    26 iunie 2024   

    Conceptul de munca invizibila se refera la eforturile pe care parintii - in majoritatea cazurilor, mamele - le fac pentru a sustine echilibrul emotional al copiilor, relatiile armonioase in familie si pentru a organiza si planifica activitatile si responsabilitatile familiei.

  • Aprecierea pozitiva
    Aprecierea pozitiva - ce inseamna si de ce este importanta in familie
    05 iunie 2024   

    Aprecierea pozitiva a celuilalt presupune recunoasterea si exprimarea recunostintei si a valorii celuilalt intr-un mod sincer si autentic.

Mai multe