Articole
-
Sindromul Asperger – ce inseamna si cum il poti intelege mai bine
„Boala mintala” sau „dereglare psihica” sunt etichete folosite de multe persoane atunci cand se refera la sindromul Asperger. De ce diagnosticul de tulburare de spectru autist (cum este sindromul Asperger) nu ar trebui folosit pentru a invalida eforturile si capacitatea unei persoane aflam impreuna.
-
3 idei pentru integrarea copiilor cu autism in clasa 1
Esti parinte de copil cu autism? Sau esti cadru didactic? Citeste pana la final si obtine informatii valoroase! Descopera metode simple, utile si la indemana oricui pentru a activa copiii cu autism.
-
Cauzele si factorii de risc in autism
Ce cauzeaza autismul si ce putem face pentru a reduce numarul copiilor care sufera de aceasta tulburare?
-
Abordarea BLUE in autism
BLUE este o abordare terapeutica utilizata in terapia copiilor cu autism in cadrul Asociatiei AITA, insumand o serie de tehnici si principii din mai multe terapii clasice.
-
Abordarea Blue in autism, mai mult decat ABA
BLUE este o abordare complexa a autismului care include o multitudine de tehnici si terapii.
-
Recomandari pentru o vacanta reusita la mare
Pentru copiii cu autism si de cele mai multe ori si pentru parintii lor, vacantele pot sa fie dificil de organizat avand in vedere dificultatile de comportament si senzoriale ale copiilor.
-
Primii pasi in autism, dupa aflarea diagnosticului
In cazul copiilor cu autism, terapia inceputa timpuriu ofera mari sanse de ameliorare. De aceea este foarte important sa stii care sunt primele masuri pe care trebuie sa le iei.
-
Dilema: copilul are sau nu autism?
In momentul in care apar dificultati, iar dezvoltarea este ingreunata, parintii incep sa isi ridice unele semne de intrebare. Oare copilul meu are probleme? Se dezvolta normal?
-
Care sunt primele semne ale autismului?
Autismul are doua tipuri de debut, semnele observadu-se fie de la nastere, fie abia in jurul varstei de 2 ani, atunci cand copilul incepe sa piarda din achizitiile pe care si le-a insusit.
-
Cum ne jucam cu un copil cu autism
Joaca copiilor cu autism este deseori numita „nepotrivita” pentru ca este diferita fata de joaca copiilor tipici (care au o dezvoltare considerata normala).