Articole
-
Copiii si adolescentii „problema”. Noua lucruri de care au nevoie acestia din partea parintilor
Cand descoperim ca suntem depasiti de comportamentele unui copil, ajungem destul de repede la concluzia ca este un copil „problema” sau un copil „dificil”
-
De ce fura copiii si ce poti face pentru a opri acest comportament
In functie de varsta copilului, explicatiile difera pentru decizia lui de a "imprumuta" un obiect care nu ii apartine. Este important ca inainte de a-l pedepsi sau eticheta drept delincvent, sa intelegi motivele pentru care copilul a actionat astfel.
-
Cand adolescentul tau are prieteni care il influenteaza negativ
Majoritatea parintilor isi vor face griji la un moment dat in legatura cu prietenii copilului lor, mai ales cand ajung la varsta adolescentei si au mai multa independenta si mai multe ocazii de a lua decizii nefericite.
-
Cand copilul distruge lucruri 2
Cum ai reactiona daca, intr-un moment de furie, copilul tau tranteste sau distruge un obiect? Majoritatea copiilor au momente in care nu pot sa isi controleze emotiile si se manifesta prin comportamente extreme. Cu toate acestea, exista unii copii care, in momentele de furie, devin violenti cu ei insisi, cu cei din jur sau cu obiectele aflate in apropierea lor.
-
Despre delincventa juvenila- perspectiva unui psiholog
"Lumea delincventei juvenile este o lume trista, o buna parte din acesti copii au deja "aripile frante"."Cum pot fi recuperati copiii delincventi? Care sunt factorii care ii imping pe copii catre alegeri atat de gresite, care le pun in pericol viitorul? Ce solutii au parintii in aceasta situatie? Despre toate acestea am vorbit cu doamna Maria Ghioldis, psiholog in cadrul Serviciului Protectie Copil Delincvent.
-
Sase caracteristici ale unei familii puternice
In ce fel de familie nu apare delincventa juvenila?Familia ta inseamna mai mult decat membrii care o formeaza. Relatiile dintre voi, modul in care interactionati sunt elemente importante care va caracterizeaza ca familie.
-
Vandalismul scolar
Vandalismul scolar poate fi inteles prin acte de violenta specifice, orientate catre bunuri, obiecte sau proprietati. Apare in mod frecvent la adolescentii de sex masculin, proveniti din straturi sociale defavorizate si care traiesc in orasele mari ale tarii. Semnificatiile vandalismului scolar vizeaza in majoritatea cazurilor reactii de protest, dorinta de a scapa de plictiseala, sau un act de razbunare datorat unei situatii in care adolescentul a fost nedreptatit de catre autoritatile scolare.