Jocuri pentru liceeni
Frecvent, liceenii prefera sa se joace pe calculator, in grup sau individual, diverse jocuri online. Ei intra in competitie si incearca sa-si dovedeasca ca sunt cei mai buni, prin scorul acumulat la finalul fiecarei runde. Pe langa aceste jocuri, adolescentii se angajeaza si in activitati sportive, fie de grup, fie individuale (fotbal, baschet, tenis etc).
Ce jocuri joaca adolescentii atunci cand nu au acces la computer sau internet? In aceasta perioada, jocurile de grup care incurajeaza socializarea sunt cele mai potrivite, intrucat adolescentii devin foarte interesati de relatiile sociale, iar grupul de prieteni devine cel mai important mediu in care se afla. Iata cateva jocuri de grup pe care le poti propune adolescentilor daca ai ocazia sa petreci timp impreuna cu fiul sau fiica ta si prietenii sai.
Trei jocuri pentru adolescenti
Cu siguranta cunosti acest joc. Reprezinta o alternativa de petrecere a timpului liber si pentru adulti.
Regulile sunt simple. Participantii se impart in doua grupuri. Fiecare grup alege o serie de cuvinte sau expresii care urmeaza sa fie exprimate prin mima si ghicite de echipa adversa. Unul din membrii unei echipe extrage un cuvant din lista de cuvinte propuse de cealalta echipa si incearca sa il exprime prin mima. Colegii sai de echipa sunt nevoiti sa ghiceasca, prin mai multe incercari, cuvantul sau expresia pe care o mimeaza „actorul”. Una din regulile importante ale acestui joc este ca „actorul” nu are voie sa recurga la cuvinte pentru a sugera colegilor sai ceea ce mimeaza. Apoi vine randul celeilalte echipe sa mimeze un cuvant tras la sorti din cuvintele propuse de prima echipa.
Acest joc nu reprezinta doar o modalitate de a petrece timpul intr-un mod placut, ci poate fi si un mod prin care adolescentii isi dezvolta expresivitatea corporala si faciala, isi pun la incercare creativitatea si inteligenta si isi dezvolta simtul umorului.
2. Ce imi place la tine sau la mine
Scopul jocului este de a-i determina pe adolescenti sa se gandeasca la cei din jur intr-o maniera pozitiva si de a le imbunatati imaginea de sine.
Cere-le adolescentilor sa se aseze intr-un cerc si da-le cate o foaie de hartie si un pix. Cere-le tuturor sa isi scrie numele pe foaie si sa dea foaia cu numele propriu persoanei din dreapta lor. Aceasta va scrie pe foaie, sub numele copilului, motivele pentru care il apreciaza sau calitatile pe care le admira. Apoi vor da foaia mai departe, pana cand fiecare participant va primi inapoi foaia cu numele sau.
La final, fiecare adolescent va avea o lista de motive pentru care sa fie multumit de el insusi, care il va ajuta in momentele in care se simte nesigur sau neapreciat.
O alta varianta a jocului este sa le ceri copiilor sa scrie fiecare pe foaie, in dreptul propriului nume, lucrurile care ii plac cel mai mult la propria persoana. La final pot sa citeasca si celorlalti ce au scris pe foaie.
3. Adevar sau provocare
Acesta reprezinta un alt joc preferat de adolescenti, practicat deseori la petreceri.
Participantii formeaza un cerc, iar in mijlocul lor se afla o sticla goala pe care o vor invarti pe rand. Sticla se va opri cu gatul spre persoana care va adresa intrebarea „Adevar sau provocare?”. Persoana aflata in punctul opus, indicat de cealalta extrema a sticlei, va trebui sa aleaga daca va spune adevarul sau se va supune unei provocari. Daca a ales adevarul, va trebui sa raspunda la o intrebare, iar daca a ales provocarea va trebui sa indeplineasca cerinta formulata de celalalt participant.
Adevarul este ales de participantii care vor sa evite provocarile la care vor fi supusi. Apar multe intrebari personale, cele mai interesante subiecte fiind la aceasta varsta relatiile sentimentale. Provocarile sunt de obicei cerinte amuzante, care contribuie la buna dispozitie generala.
Tu ce jocuri jucai in adolescenta? Ai vorbit copilului tau despre ele?
Comentează:3 comentarii
Intr-o atmosfera extrem de relaxanta, parcurgi jocuri de improvizatie cu ajutorul carora iti dezvolti concentrarea, atentia,modul in care socializezi, vorbesti in public si multe alte calitati ce iti imbogatesc personalitatea.
Prima sedinta este GRATUITA, deoarece este important ca tu sa vezi, sa simti si sa intelegi ce inseamna dezvoltare personala prin teatru.
Pentru detalii si inscrieri te invitam sa intri pe site wwwhttp://cursuri-actorie.ro/servicii/actorie-liceeni/ sau sa suni la tel. 0731.617.892