Dezvolta-i atentia!
Chiar daca e inca la varsta prescolara, copilului tau i se dezvolta in aceasta perioada extrem de repede o multime de functii la nivelul creierului. Asta inseamna ca,memoria se extinde si are o capacitate mai mare, percepe mai usor elementele din jur, iar atentia incepe sa fie din ce in ce mai eficienta. Scopul urmatoarei activitati este de a-l ajuta pe copilul tau sa-si exerseze mai mult atentia.
De ce ai nevoie?
- Doua pachete de carti de joc
- Un cronometru
- O foaie de hartie
- Un pix
Cum se realizeaza aceasta activitate?
1. Va asezati la o masa unde puteti sa realizati activitatea in liniste.
2. Te asiguri ca cel mic cunoaste foarte bine culorile.
3. Ii arati cartile scoase din pachet.
4. Ii explici care sunt regulile jocului:
- copilul va alege o culoare si un nume de carte din cele pe care cartile le au (ex. rosu-inima rosie, verde-frunza, galben-ghinda etc.) pe care o va urmari tot timpul jocului;
- cronometrul se va fixa la un minut;
- vei amesteca toate cartile, dupa care le vei arunca pe masa rand pe rand timp de un minut;
- sarcina copilului este de a face cate un “x” sau un “punct” pe foaia de hartie atunci cand vede din cartile tale aruncate, pe cele care au culoarea aleasa de el.
5. Atunci cand minutul a trecut, va trebui sa numeri cartile de pe masa de culoare rosie pe care i le-ai aratat copilului.
6. Apoi vei numara cate puncte sau “x”-uri a desenat pe foaie copilul tau.
7. Realizeaza un raport pentru a vedea cate raspunsuri corecte, cate carti a identificat in mod corect si de cate ar mai fi fost nevoie pentru a realiza sarcina in totalitate.
8. Repeta de cate ori vrei acest joc cu cel mic.
9. Pentru a creste nivelul de dificultate puteti sa incercati de aceasta data cu doua culori. Sarcina copilului va fi de a urmari acum doua culori pe cartile pe care tu le asezi pe masa. Realizeaza in acest caz doua coloane pe foaia de hartie a copilului in care va face un punct/linie/x de fiecare data cand a vazut una sau ambele culori pe care trebuie sa le urmareasca.
10. Poti sa schimbi si jucatorii. Asta inseamna sa-l inveti pe copil sa amestece cartile, tu sa fii cel care alege culoarea si scrie pe hartie punctele atunci cand observa cartile de culoarea aleasa. Asa ii vei da satisfactia copilului de a te verifica si a-ti arata ca ai “ratat” o carte.
Recomandarile tale:
Aceasta este o modalitatea de a stimula capacitatea de atentie a copilului tau. Tu ce alte modalitati ne propui?
Comentează: