characters characters

Cum se realizeaza un orar

Propus de: SuntParinte.ro   |   29 ianuarie 2010    |   7554 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

Se apropie o perioada dificila pentru copilul tau, dar si pentru tine ca parinte: examenele. Vorbim de stresul pentru adolescent privind situatia de testare la care va fi supus, dar si de emotiile si asteptarile parintilor. Ai stat vreodata langa copilul tau incercand sa-l motivezi pentru a invata? Ce metode folosesti in a-l convinge ca scoala nu e o gluma, iar examenele sunt foarte importante?


Pentru ca din pacate nu exista o tendinta de a stabili aspectele cele mai importante ce trebuie invatate atunci cand urmeaza un examen, iar volumul informatiilor este foarte mare pentru a fi asimilat ai putea sa-ti ajuti copilul. Iti propunem o solutie care va va fi de folos amandurora. Ajuta-l sa isi organizeze timpul, realizand impreuna un orar.


De ce ai nevoie:

  • O bucata de carton
  • Hartie colorata
  • Pioneze
  • Foarfeca
  • Pix sau creioane


Cum se realizeaza:

1.Pe bucata de carton, deseneaza un tabel in care sus, pe orizontala sa treci zilele saptamanii, iar pe coloana din stanga-vertical, perioade de timp din doua in doua ore, dupa modelul de mai jos:
Ora      Luni      Marti      Miercuri    Joi    Vineri   Sambata   Duminica
8-10
10-12
…….
20-22


2.Cere copilului tau sa decupeze din hartia colorata, etichete cu fiecare materie la care are de invatat si cu fiecare activitate pe care o realizeaza in timpul liber: lectura, iesiri la plimbare sau la cumparaturi etc. Este de preferat ca etichetele corespunzatoare activitatilor din timpul liber sa fie de o culoare diferita fata de cele care se refera la pregatirea pentru examene.


3.Prindeti aceste etichete cu pioneze pe carton, in dreptul orelor si zilelor corespunzatoare. Nu uita sa ii recomanzi copilului sa alterneze perioadele de invatare cu cele de relaxare. De asemenea, sugereaza-i ca daca isi da seama ca impartirea timpului si a activitatilor nu este eficienta, o poate schimba oricand.


4.La final, puteti prinde acest “orar” pe perete, in camera copilului.


Apoi fiecare materie va fi luata separat si impartita pe capitole si perioade de timp. Cu doze de ajutor si atentie din partea ta va reusi sa se “tina” de orar si sa duca la capat cu succes perioada de examene avand performante bune si de care sa fie mandru.


Ce alte metode crezi ca ar functiona? Adolescentul tau a utilizat vreodata metoda orarului pentru a-si organiza materialul de invatat? A reusit sa se tina de el? Impartaseste-ne si noua din experienta ta.


Comentează:
5 comentarii

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu
  • Giulia zamfirescu
    Giulia zamfirescu    08.10.2010 - 15:56
    Sunt din Bucuresti.Discut cu ea tot timpul numai ca nu am timp sa ma si ocup de restul lucrurilor.
  • Delia Lungu
    Delia Lungu    08.10.2010 - 14:00
    Giulia, te invitam sa deschizi un subiect pe forum pe aceasta tema. De asemenea, nu uita sa mentionezi orasul in care locuiesti.Iti multumim pentru interes:)
  • Giulia zamfirescu
    Giulia zamfirescu    08.10.2010 - 13:22
    Buna ziua,am si eu nevoie de un sfat.Am o fetita in varsta de 14 ani,Elena care se pregateste anul acesta pentru teze,am inceput pregatirea la matematica si romana dar nu sunt de loc multumita
    1.sunt 2 elevi cu acelasi profesor
    2.nu sunt sigura daca merge la pregatire si imi este si putin teama pentru ca atunci cand se intoarce este deja tarziu si nu pot merge sa o iau de fiecare data si trebuie sa vina singura.
    As vrea sa imi dati si mie o recomandare daca stiti pe cineva care ofera cursuri la domiciliul meu?M-ar interesa si niste cursuri de arta,dans poate teatru,pictura ceva orice dar numai sa fie la domiciliul meu.
  • Utilizator Anonim
    calota rodica    07.10.2010 - 05:14
    Depinde de temperamentul elevului:exista elevi sensibili, care trebuie sustinuti in ceea ce fac,deoarece ei se implica, si elevi mai putin receptivi, chiar refractari la cerintele propriei lor deveniri, care, cel mai frecvent, se explica, neimplicandu-se, fie dintr-un spirit de fronda, pentru conditiile impuse, fie din lipsa exercitiului din anii anteriori.Explicatiile nu functioneaza. Ajutorul parintilor trebuie sa fie esential si organic:in absolut orice competitie e nevoie de un coechipier, uneori de o echipa.Cine spune ca a reusit singur este ingrat sau rauvoitor.
  • Constantin Obreja
    Constantin Obreja    28.03.2010 - 16:54
    La 'utilitati', pe langa foarfece, buline colorate etc., as adauga: responsabilitate, competenta, afectivitate, intelegere, conlucrare si cooperare, 'software de mama' si multe alte ingrediente care sa dea 'gust' preparatului. Altfel, riscam ca o INTENTIE BUNA sa se transforme intr-un DEZASTRU: 'de ce-mi impui ce sa fac? Sunt destul de mare!' sau alte asemenea 'reactii' pot aparea daca nu ne aplecam cu grija asupra florii pe care o crestem. Din experienta proprie, va pot spune ca am fost impotriva interventiei oricarui factor exterior in organizarea timpului liber si de invatare (dar cred ca am stiut sa imbin utilul cu placutul intr-un mod personal eficient) si, ca parinte , n-am impus un program copilui meu. Si l-a facut singur dupa chipul si asemanarea lui, dupa nevoiele lui dar si dupa modelul parintilor: vazand ca acestia stateau mult timp citind, scriind, discutand 'cai verzi pe peretii matematicii', era firesc sa 'copie' modelul si sa-l considere firesc. Nu interveniti cu forta in programari si planificari; ganditi-va ca nici dvs. nu va face placere! Puteti cel mult sa dicutati si sa planificati impreuna activitatile viitoare. Daca veti reusi sa prefaceti lucrurile serioase intr-o joaca sau intr-o discutie care atinge 'fundamentul' dar nu se transforma intr-o impunere, veti recastiga un prieten, o incredere si o doza de siguranta! Parintele nu are voie sa fie dur, intrasigent, autoritar decat in cazuri extreme; in cazul de fata, (pregatirea unor teste) numai 'totalitarismul' mai lipsea pentru ca esecul sa fie garantat! Parinti, iubiti ca sa fiti iubiti; traiti alaturi de copilul dvs. fiecare reusita sau esec raportandu-va la ceea ce ati fost si la ceea ce ati fi facut daca erati in locul lui; numai dvs. puteti gasi cea mai buna cale de comunicare si convingere, pentru ca o parte din el vine de la dvs. ( cu bune si rele; la cele rele v-ati gandit?); nu impuneti ci analizat impreuna ceea ce este de facut; nu uitati ca sunteti prietenul de-o viata al copilului dvs.!
    Numai bine,