characters characters

Cum se realizeaza o capsula a timpului?

Propus de: SuntParinte.ro   |   10 mai 2010    |   6738 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

Probabil ca termenul de capsula a timpului nu iti este foarte familiar. Ce-ai spune daca te-am ruga sa te gandesti la trecutul tau: cine ti-ai dorit sa fii, ce ai ajuns sa faci din ceea ce ai visat si ce anume iti doresti sa obtii pe viitor? Aceasta este o modalitate de a construi o capsula a timpului. Vorbim de anumite activitati care sa faca legatura intre prezent-trecut si viitor. Odata cu trecerea timpului o multime din lucrurile pe care le-ai facut se uita pentru ca nu mai sunt reamintite. De aceea iti oferim cateva sugestii prn care ai putea sa-ti ajuti copilul sa isi aduca aminte mai usor de  momentele importante din trecut .


1. Ajuta-l sa scrie asa cum poate, prin imagini si desene la varsta prescolaritatii
, un jurnal despre ceea ce i se intampla. Pentru asta cumpara-i un caietel frumos decorat. De preferat este sa mergi impreuna cu el intr-o librarie si sa-l lasi pe el sa aleaga ceea ce ii place. Odata ajunsi acasa, lipeste o poza cu el pe prima fila si trece data. Incepand cu acea zi, copilul tau poate sa isi deseneze starile sufletesti pe care le are, sa decupeze imagini din reviste care sa reprezinte ceea ce el afacut pe parcursul intregii zile si astfel sa-si completeze jurnalul. Aseaza la indemana lui mereu creioanele colorate pentru ca va avea nevoie de ele. Invata-l si ce anume inseamna emotiile sic ate expresii/ posturi si mimica diferita exista pentru a exprima emotii diferite.


2. Decoreaza o cutie mai mare, in functie de preferintele copilului. Spune-i ca acea cutie este foarte importanta, ca ea va cuprinde un manunchi de amintiri. In ea va strange acele obiecte care i se vor parea extrem de importante. De exemplu, primele bilete la circ, prima poza in fata teatrului ori cu papusa din desenele preferate, scrisoarea spre Mos Craciun, felicitarea primita de la cel mai bun prieten, primul martisor, eticheta de la primii pantofi cu toc, ochelarii de soare foarte “trendy”, toate acestea pot reprezenta obiecte care sa-i reaminteasca peste ani de momentele cele mai placute ale copilariei.

 

3. Albumul foto este o alta modalitate prin care amintirile pot fi pastrate. Pozele de la cele mai importante momente din viata pot fi “prinse” in paginile albumului. Si pentru ca moda se schimba, iar albumele incep sa fie considerate cam demodate, poti face foldere speciale in calculator, albume online in care sa pastrezi pozele. Nu uita insa ca dupa o perioada de timp sa le salvezi pe un dvd. Niciodata nu stii cand te poate “lasa” chiar si cea mai noua tehnologie. Acesta este unul din dezavantajele pe care le are pastrarea in calculator a pozelor si nu intr-un album clasic.


Iata, ti-am oferit cateva modalitati de a incapsula timpul. Tu pe care o preferi? Pe care dintre ele crezi ca ar prefera-o copilul tau?

Comentează:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu
  • Fără foto
    Cristina elena    26.07.2018 - 14:42
    Imagineaza-ti ca ai o capsula a timpului.deseneaz-o aici.
  • Fără foto
    Cristina elena    26.07.2018 - 14:37
    Cum sa desenez o capsula a timpului