1 Decembrie pentru parinti si copii - De ce iubim Romania?
De ce ai nevoie?
- o coala cartonata A3- acces la internet
- imprimanta
- foarfeca
- lipici
- creioane colorate
Cum anume se realizeaza?
1. Traseaza conturul tarii pe coala de carton A3.
2. Gandeste-te impreuna cu cel mic din punct de vedere al reliefului, ce anume apreciati cel mai mult in tara noastra? Faptul ca avem multe paduri? Rauri? Va plac excursiile la munte? Va place marea cel mai mult? Desenati impreuna formele de relief sau peisajele naturale care va plac cel mai mult, decupati-le si lipiti-le pe harta Romaniei.
3. Care este orasul care v-a ramas in amintire pentru ca v-a impresionat intr-un mod sau altul? Cautati pozitia lui pe harta si marcati-l printr-un desen care il reprezinta.
4. Care este mancarea specifica romanilor si care va place cel mai mult? Cautati pe internet sau decupati din reviste imaginea mancarii pe care apoi puteti sa o lipiti pe harta.
5. Ce obiceiuri la romani va plac cel mai mult? Poate fi vorba de obiceiurile de iarna, de Craciun, de Dragobete ori de Paste. Sau poate va plac obiceiurile de Sanzaiene? Alegeti ceva reprezentativ pentru obiceiurile care va plac si fixati-le pe harta.
6. Care sunt marii domnitori de care stim macar doua lucruri? Cine a domnit ani de zile si a purtat celebre lupte pentru apararea pamantului stramosesc de dusmani? Care din ei au folosit metode ciudate prin care s-au hotarat sa lupte contra inamicilor? Amintiti-va numele lor, cautati o imagine pe internet cu ei pe care sa o printati si apoi sa o adaugati pe harta. Cautati de asemenea informatii despre zona in care au domnit pentru a avea o idee unde anume sa-i plasati pe harta tarii.
7. Ce mari artisti sau romani celebri cunoasteti? Ei sunt tot un produs al societatii in care au trait, ai tarii in care traim si noi acum. Iata si cateva exemple de oameni celebri romani, despre care poti afla mai multe informatii din articolele noastre anterioare: Nadia Comaneci, Ion Creanga, Traian Vuia etc.
8. Apropie-l de traditionalul port romanesc, aratandu-i copilului costumul traditional din diferite zone ale tarii. Iata si un site care-ti poate fi de folos: traditii.ro. Cere-i la final copilului sa aleaga unul din costume, printati imaginea si lipiti-o pe harta.
9. Ganditi-va la orice alte lucruri/locuri/oameni pe care nu le-ati putea intalni decat in Romania si lipiti-le pe harta.
Pastrati rezultatul activitatii voastre, pentru a va inspira in alegerile legate de felul in care petreceti timpul liber: locuri pe care doriti sa le vedeti in Romania, activitati pe care sa le realizati de sarbatori sau informatii pe care ai vrea sa le afli despre istoria sau personalitatile importante. Cat de des iti amintesti lucrurile care iti plac la Romania?
Comentează: