Vremea in limba engleza
*Sursa foto: https://www.flickr.com/photos/mattring/6539759831
Atunci cand vine vorba de vreme, e ceva ce putem exersa mereu, in toate anotimpurile. Copiilor le place sa poata spune ca afara e soare, sau ninge, ploua, deoarece pentru ei oricum e ceva la care se minuneaza mereu, iar fenomenele meteo sunt fascinante pentru cei mici.
Activitatea 1: What’s the weather like?
Materiale necesare: o foaie de hartie, cartonase cu imagini corespunzatoare
Runda 1:
Incepe prin a pune intrebarea What’s the weather like?– Cum e vremea? Repeta aceasta sintagma pana stie sa o pronunte corect.
Pentru aceasta, aveti la dispozitie atat site-uri, cat si cantece aici:
Minutul 1.13 lamureste pronuntia, iar restul videoclipului este senzational. Predarea cu papusi este foarte eficienta, mai ales atunci cand predarea se face cu ajutorul unor papusi haioase si cu mult umor.
Runda 2:
In primul rand va trebui sa avem un stil de a mima ploaia, nisoarea, frigul, caldura, dupa care sa incepem prin a introduce sase elemente, cele mai simple, in engleza, cuplandu-le cu gestul specific: sun(soare),cloud(nor),rain(ploaie),snow(zapada),wind(vant) si storm(furtuna). Puteti sa impartiti o hartie in cinci parti si in fiecare patrat copilul sa deseneze stropii de ploaie, soarele, un norisor sau ninsoarea.
Runda 3:
Asaza desenele prin casa, in diverse colturi si apoi roaga-l pe cel mic sa isi acopere ochii. Ascunde unul din cele cinci cartonase/poze si roaga-l sa se uite si sa iti zica ce lipseste. Va trebui sa le zica in gand pe celelalte pentru a raspunde la intrebare, exersand astfel vocabularul.
Extra:
Dupa ce se plictiseste de acest vocabular, complicati un pic jocul, introducand propozitii:„It’s rainy, it’s snowy, it’s sunny, it’s windy, it’s cloudy, there’s a storm”, urmand ca la fiecare sa mimeze cum se simte.
Activitatea 2: Let the best win!
Materiale necesare: o foaie de hartie, pioni/magneti de frigider, cartonase cu reprezentarile anotimpurilor
Runda 1:
Pentru a fixa mai bine notiunile, iti recomandam un joc de genul „Nu te supara, frate”. Desenati pe o hartie mai multe patratele, in care el va desena soare, nori, ploaie, zapada, vant, furtuna. Fixati foaia pe frigider cu magneti. Unul dintre magneti va fi pionul cu care se va deplasa si il va aseza unde i se spune. Opera de arta se poate prezenta bunicilor sau verisorilor, iar cel mic se poate mandri ca stie sa spuna de fiecare data cum e vremea afara.
Runda 2:
Gasiti poze cu diverse hainute de vara si de iarna si invata-l cum sa potriveasca vremea cu hainuta respectiva: manusi pentru iarna, palarie de soare pentru vara, de exemplu. Asezati pozele pe categorii diferite si cereti-i sa spuna cum e vremea atunci cand ne imbracam asa. Cand va invata hainutele, veti folosi notiunile legate de vreme ca recapitulare.
BONUS:
La sfarsit, pentru aprofundarea notiunilor, roaga-l pe micul invatacel sa te intrebe cum e vremea, in engleza. Raspunde gresit, intentionat, pentru ca el sa te corecteze si sa iti spuna varianta corecta.
Si cum altfel sa incheiem decat prin doua cantece care, prin gesturi, muzica si repetitii ii invata vremea pe cei mici:http://www.youtube.com/watch?v=XcW9Ct000yY si:http://www.youtube.com/watch?v=b18TDfk5Ppw.
La Shakespeare School limba engleza se invata prin jocuri si mici competitii care ii fac pe copii sa asimileze rapid si cu placere.
Personajele Ziggy si Zaggy, create de expertii nostri, vor deveni imediat prietenii si partenerii de joaca ai copiilor!
Adauga tu primul comentariu: