Te rog sa-mi dai!
Utilitatea jocului:
Realizarea de comparari, ordonari de obiecte dupa criteriul lungimii, grosimii
Materiale folosite:
flori de hartie de dimensiuni diferiteŞ mari, mici si mijlocii
3 creioane/betisoare de diferite lungimi,
3 pensule de diferite grosimi,
3 esarfe/fulare de diferite lungimi,
3 carti de diferite grosimi sau alte 3 obiecte de acelasi fel, dar de lungimi, grosimi diferite.
Desfasurarea jocului:
- Parintele pune, unul langa celalat, obiectele de acelasi fel si cere copilului sa-i aduca un anumit obiect.
(Exemple: ”Te rog sa-mi dai esarfa cea mai lunga!”; ”Te rog sa-mi dai carioca cea mai groasa!”; ”Te rog sa-mi dai cartea cea mai subtire!”). - Pentru a diversifica si a complica jocul, parintele ii propune copilului sa aseze cele 3 obiecte de la cel mai gros/lung la cea mai subtire/scurt sau invers (in ordine crescatoare).
- De asemenea, se pot forma perechi de obiecte: pensula groasa – pensula subtire, creion gros – creion subtire; carte groasa – carte subtire. Apoi se poate forma grupa obiectelor groase si grupa obiectelor subtiri.
- La fel se poate proceda si cu obiecte lungi si scurte. Este necesar ca parintele sa laude reusitele copilului si sa corecteze eventualele greseli cu blandete, deoarece acest joc este un exercitiu, un prilej de invatare si acumulare de cunostinte.
Acest joc se poate desfasura in casa, dar si in aer liber, in curte sau in parc. Natura ofera un material divers pe care copilul isi poate exersa, cu multa placere, capacitatea de diferentiere, comparare, ordonare.
Adauga tu primul comentariu: