characters characters

Salutul in limba engleza

Propus de: Shakespeare School   |   09 mai 2014    |   2796 vizualizări

Invatarea unei noi limbi este o provocare incitanta, indiferent de varsta. Si, cu cat invataceii sunt mai mici, cu atat poate sa fie mai distractiv. De ce? E foarte simplu. Pentru ca imaginatia copiilor poate sa fie mult mai usor stimulata prin jocuri, competitii si activitati antrenante. Si cum ar trebui sa incepem? Pai, cu inceputul, desigur…De la cele mai simple forme de salut: Hi / Hello (buna), Good morning (buna dimineata), Good afternoon (buna ziua), Good evening (buna seara), Good night (noapte buna), Goodbye (la revedere).


Iata cateva metode in care putem sa-i invatam pe copiii nostri diferitele forme de salut in limba engleza, luand tot timpul in considerare si elementul de amuzament, pe care nu ar trebui sa il pierdem din vedere niciodata.


Inainte de a incepe, va invit sa urmariti un mic cantecel care sa-i ajute pe cei mici prin repetitia ritmata si melodioasa a mijloacelor de salut:

Activitatea 1: Greetings and what time is it?

Materiale necesare: cartonase cu imaginile corespunzatoare

Runda 1: Inlocuirea treptata, a cuvintelor corespunzatoare din limba romana, cu cele din limba engleza. De exemplu, putem sa ii invitam pe copiii nostri sa vorbim pentru cateva clipe in decursul unei zile in limba engleza. Asadar, in loc sa le spunem Buna de fiecare data cand ii vedem, le putem spune Hi / Hello; sau in functie de diferitele momente ale zilei, le inlocuim cu celelalte expresii corespunzatoare; inainte sa ii culcam pe micii “trubaduri”, putem sa le spunem Goodnight si sa ii incurajam sa ne spuna si ei la fel.

Runda 2: Asocierea de imagini cu cuvintele corespunzatoare. Va sugerez crearea de cartonase sugestive cu diferite momente ale zilei. Pentru a sugera miezul zilei puteti avea imaginea unui soare foarte galben, astfel incat de fiecare data cand copilul vede respectiva imagine sa poate spuna good afternoon; acest joc poate fi extins, pentru copiii un pic mai mari, si cu imaginea ceasului; fie printat pe foaie de hartie sau carton, fie un ceas de jucarie (de genul educativ, ale carui limbi sa poata fi miscate) sau chiar un ceas normal. In loc de a le arata imagini, le putem arata ore diferite si ii putem incuraja sa foloseasca expresia corespunzatoare. Putem chiar sa ne imaginam un dialog in care sa exersati orele in limba engleza:  A: Look at the time. (Uita-te la ceas) What time is it? (Cat este ceasul?); B: It’s 7 o’clock.(Este ora 7) Good morning. (Buna dimineata).

Activitatea 2: Let’s play !

Materiale necesare: papusi/figurine

Folosind diferite papusi, se pot organiza diferite dialoguri intre ‘personaje”, asemanatoare celui de mai sus: A: It’s evening. (Este seara) In the evening we say good evening. (Seara spunem buna seara) Now you say it. (Acum spune si tu); B: In the evening we say good evening.  Personajele papusa pot fi extreme de variate, iar contextele schimbate in functie de puterea de imaginatie a fiecaruia dintre noi, de la Alba ca Zapada care de-abia s-a intalnit cu Printul si se saluta pentru prima oara (Hello, Snow White! Hello, Prince), pana la Spiderman care isi ia la revedere de la faimosul sau inamic, Joker (Goodbye, Joker!) Expunerea la limba engleza pura sau punerea acesteia in practica prin intermediul mijloacelor audio-video. Exista numeroase publicatii pe piata deja care incurajeaza folosirea limbii engleze in mod deschis, iar printre acestea as putea mentiona seria Muzzy sau chiar cele doua persoanje faimoase de la Shakespeare School Ziggy si Zaggy care discuta intens si bilingv pe tema salutului in limba engleza, discutia lor fiind insotita si de activitati in cartea nou lansata pe piata Ziggy and Zaggy Adventures in Englishland; de asemenea, exista si numeroase site-uri pe internet cu jocuri interactive si distractive pentru copii legate de orice tema.

Acestea fiind spuse, nu pot sa va urez decat multa rabdare, pasiune si distractie in a face invatatul limbii engleze unul dintre cele mai pasionante jocuri pe care le puneti in practica alaturi de copiii vostri! Si cum spune englezul : Goodbye and see you again soon!

La Shakespeare School limba engleza se invata prin jocuri si mici competitii care ii fac pe copii sa asimileze rapid si cu placere.

Personajele Ziggy si Zaggy, create de expertii nostri, vor deveni imediat prietenii si partenerii de joaca ai copiilor!

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu