characters characters

Poveste terapeutica: ajuta-l pe copil sa depaseasca o cearta cu un prieten

Propus de: SuntParinte.ro   |   28 septembrie 2011    |   4086 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 2 - 3 ani.

Poveste terapeutica: ajuta-l pe copil sa depaseasca o cearta cu un pritenCopiilor le plac povestile. In afara de faptul ca ii duc pe copii in lumi minunate, punandu-le la lucru imaginatia si creativitatea, povestile pot avea si un rol terapeutic pentru copii. Atunci cand copilul tau e trist pentru s-a suparat cu un coleg de la gradinita, ce poti face pentru a-l ajuta? Ii poti spune o poveste!

 

 

 

 

 

De ce ai nevoie

  • coli albe
  • hartii colorate

Cum se procedeaza

Haide sa ne imaginam impreuna urmatoarea activitate:
1. Asaza pe masa de lucru cateva coli albe de hartie si o serie de creioane colorate.

2. Deseneaza cu un marker cate o bula de forma unui norisor pe fiecare foaie in parte.

3. Cheama-l pe copilul tau si prezinta-i urmatoarea poveste: “Mama furnica si-a dus de dimineata copilasul-furnica, la gradinita. Intr-o pauza, copilasul-furnica a inceput sa joace cu prietenele lui, un joc de care s-a plictisit dupa cateva minute si a vrut sa aduca cateva modificari care i s-au parut ca pot face jocul mai interesant. Celelalte furnicute s-au suparat pe cel mic si i-au spus verde-n fata ca nu vor sa se mai joace cu el. Copilasul-furnicuta a inceput sa planga si a ramas singur in mijlocul salii de joc. Educatoarea l-a vazut si l-a luat deoparte pentru a afla despre ce este vorba.”

4. Foloseste colile albe de hartie in timp ce ii ceri copilului sa joace rolul pe rand, al copilului-furnica, al educatoarei si al uneia dintre furnicile rautacioase care l-au indepartat pe cel mic din jocul lor.

5. Ajuta-l pe copilul tau sa deseneze daca inca nu a invatat sa scrie, in fiecare bula, ce anume gandeste fiecare dintre personaje pe rand. Apoi adopta tu ca parinte, rolul furnicii-mama care ii da copilului-furnica niste sfaturi.

Printr-un astfel de joc poti sa afli ce anume gandeste copilul si ce crede despre relatiile de prietenie. Poti sa identifici micile greseli din gandirea sa si sa il ajuti sa fie mult mai rabdator si empatic. Chiar daca nu are capacitatea de a se pune in locul unui alt copil, atunci cand situatia ar cere-o, printr-un exercitiu de acest gen poti sa il ajuti si sa ii exersezi aceasta capacitate.

Puteti juca acest joc atat cu coli de hartie in care sa deseneze si sa iti explice desenul ori efectiv cu niste papusi, adaptand tu povestea in asa fel incat sa se potriveasca cat mai bine cu viata si intamplarile de zi cu zi prin care trece copilul tau.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu