characters characters

Numerele in limba engleza

Propus de: Shakespeare School   |   09 mai 2014    |   3036 vizualizări

*Sursa foto:https://www.flickr.com/photos/mrsdkrebs/9728631593


Atunci cand invatam o limba straina, trebuie sa luam totul in pasi marunti. Copiii trebuie obisnuiti cu sunetul unei alte limbi de la cele mai fragede varste. Astfel, o data ce deja am invatat numerele in limba materna, putem deja sa ne folosim de acestea si sa invatam si numerele in limba engleza. Acestea sunt cateva sfaturi practice prin care poti sa-l ajuti pe copil sa invete numerele jucandu-se.

Activitatea 1: Getting ready...

Materiale necesare: calculator, internet

La fel ca si in limba romana, incepeti prin a numara toate lucrurile din jurul lor; mai intai, in romana si apoi in limba engleza. Totul se repeta pana cand romana dispare, incetul cu incetul si raman doar numerele in limba engleza. Sfatul nostru este sa incepeti cu numerele de la 1-10, iar apoi, pe masura ce copilul le va invata, sa continuati cu numerele de la 11-20, si mai departe pana la 100.


Iata un material video care il poate ajuta pe copil sa invete sa numere de la 1 la 20:

Repetati numerele in mod ritmic, cadentat, sau puteti sa va folositi de poezii scurte, ritmate:


Runda 1: Folosind hartie colorata puteti sa confectionati numere din hartie pe care sa le lipiti in diferite locuri ale casei si sa va jucati de-a vanatoarea de comori (Treasure Hunt). Puteti sa-i dati copilului dvs indicatii de genul Find number 1 (gaseste nr 1)/ Touch number 2 (atinge nr 2) / Run to number 3 (alearga catre nr 3) / Jump to number 4 (sari pana la nr 4)…

Runda 2Folositi cartile de joc. Puteti sa va jucati unul dintre urmatoarele jocuri:

  • Machu Picchu (versiunea englezeasca Go Fish; pentru 3 jucatori, se pot selecta in jur de 12 perechi de carti, care se impart tuturor jucatorilor. Scopul jocului este sa facem perechi, intrebandu-ne adversarii. Putem sa le punem intrebari de genul Have you got number 2? (Ai numarul 2?). Jucatorul care a fost intrebat poate sa spuna “Yes, I have. Here it is. (Da, am. Poftim) si da cartea ceruta, sau “No, I haven’t. Go fish!” (Nu am. Intreaba pe altcineva).
  • Razboi (se impart toate cartile la jucatori, care arata apoi cate una. Atunci cand arata aceeasi carte, jucatorii intra la “razboi” si trebuie sa numere atatea carti cat numarul indicat de cartile la razboi. Evident ca se va numara in limba engleza pentru a putea repeta numerele.).

Runda 3: What’s the next number? (Care este numarul urmator?) pot fi de folos in orice situatie in care avem de asteptat si timp de "omorat" alaturi de copii.

BONUS 1:

Evident ca ne putem folosi si de numeroasele resurse din casa cu numere pe ele (de genul calculator, computer, telefon pe care ne putem juca pronuntand de fiecare data numarul in limba engleza), putem sa ne folosim de feluritele jocuri din magazine care ne ajuta in invatarea limbii engleze ( de exemplu, mini laptopurile pentru copii, puzzle-uri care indica potrivirea cifrei cu cuvantul).


BONUS 2:

Daca ne dorim sa petrecem mai mult timp afara, putem sa ne luam si creta cu noi si sa ne jucamSotron (Hopscotch) pe care trebuie mai intai sa-l desenam, si de fiecare data cand scriem o cifra sa o si pronuntam in limba engleza.


BONUS 3:

Sau poate avem o plimbare mai lunga de facut, cu masina, de exemplu; putem pronunta in limba engleza toate numerele de la placuta de inmatriculare a masinilor din fata.


BONUS 4:

Putem sa pornim si un joc in care spunem orice numar zarim in jurul nostru in limba engleza ( si pentru copiii mai avansati, putem sa si il spunem litera cu litera – Spell it!, astfel incat sa ne asiguram si de aprofundatul modalitatilor diferite de scriere).

BONUS 5:

Pot urma chiar si dictari, tot sub forma unui joc / unei competitii, directionate parinte – copil sau copil – parinte, in care parintele poate pretinde ca nu stie cum se scriu diferite cifre / numere si copilul trebuie sa ii fie profesor.

Totul poate fi foarte usor cand ne jucam, in orice limba, alaturi de copiii nostri si cand toate lucrurile noi pe care vrem ca ei sa le invete sunt transformate in competitii distractive si momente prielnice bunei dispozitii. Caci toti invatam orice mai usor si mai repede, daca ne place!!!

La Shakespeare School limba engleza se invata prin jocuri si mici competitii care ii fac pe copii sa asimileze rapid si cu placere.

Personajele Ziggy si Zaggy, create de expertii nostri, vor deveni imediat prietenii si partenerii de joaca ai copiilor!

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu