characters characters

Jurnal de vara

Propus de: SuntParinte.ro   |   21 iulie 2010    |   5282 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani, 2 - 3 ani.

Zilele de vara par a fi toate la fel. Ca adolescent, nu faci mare lucru decat sa te intinzi sub razele soarelui si sa iesi seara cu prietenii in oras pentru a te racori. Iti propunem o modalitate de a-l ajuta pe adolescent sa descopere detaliille care pot face zilele de vacanta speciale si de a comunica mai usor cu voi. Ti se pare greu? Incearca.

 

 

 

 

 

De ce ai nevoie:

  • atatea mape, cate persoane sunteti in casa (noi alegem o familie alcatuita din mama, tata si doi copii)
  • cate 7 folii transparente pentru fiecare mapa (7 pentru ca atatea zile are saptamana)
  • 7 coli albe de hartie pentru fiecare persoana
  • Creioane colorate
  • Lipici
  • Foarfeca
  • Carioca


Cum se realizeaza?

1. Propune fiecarui membru al familiei sa realizeze un jurnal de vara.


2. Explica pe intelesul fiecaruia rolul, caracteristicile si sarcinile pe care le vor avea de indeplinit:

  • jurnalul va apropie mai mult unul de celalalt si va ajuta sa va cunoasteti mai bine. Dese sunt cazurile in care parintii habar n-au ce au facut copiii lor o zi intreaga, cat timp ei au fost la serviciu si invers. Rar stiu copiii si inteleg cat de grea poate fi o zi de munca, atunci cand te afli intr-o slujba cu sarcini multe de indeplinit.
  • fiecare persoana va complete jurnalul in fiecare seara;
  • la sfarsitul saptamanii, preferabil duminica, la o ora aleasa de voi, fiecare va prezenta continutul jurnalului propriu si va fi atent la prezentarile celorlalti;


3. La finalul fiecarei zile, rand pe rand, atat parintii, cat si copiii isi vor completa jurnalul. Asta inseamna ca in mapa lor, vor aseza o data cu trecerea zilelor cate o folie pe care o vor umple cu ceva. Puteti scrie gandurile voastre despre ziua care tocmai a trecut, sa alegeti un eveniment important, ceva ce v-a atras atentia.


4. Puteti sa fotografiati, sa desenati ceva pe foaia introdusa in folie ori sa lipiti niste imagini pe care le considerate reprezentative pentru ziua care tocmai a trecut. Propune membrilor familiei ca la finalul verii, cel mai frumos jurnal sa fie premiat.Astfel, fiecare dintre voi va dedica mai multa atentie realizarii acestui exercitiu.


5. Jurnalul si fiecare folie in parte se vor umple in asa fel incat, la final de saptamana, daca vedeti ce ati asezat in folie sa va aduceti cu usurinta aminte ce s-a intamplat in ziua respectiva.


6. Cariocile, creioanele si acuarelele pot fi folosite pentru a exprima in imagini ziua pe care ati avut-o. Asta mai ales daca vreti sa va dezvoltati simtul artistic.


Amintiti-va ca rabdarea este cheia de aur intr-o astfel de activitate de grup. De aceea ascultati ceea ce fiecare persoana are de prezentat. Luati-va un ragaz de 2 ore pentru aceasta intalnire finala, astfel incat sa aveti cu totii suficient timp sa vorbiti. Daca v-a facut placere acest exercitiu, il puteti transforma intr-o obisnuinta a familiei, un fel de traditie. Ai grija ca fiecare mapa sa aiba pe ea scrisa saptamana si numele persoanei pentru a nu le incurca. Aseaza-le intr-un loc in care stii ca nimeni nu le va distruge sau deteriora. In fiecare saptamana incepeti fiecare o alta mapa si continuati astfel toata vara. La final, inainte ca toamna sa puna stapanire peste voi, reluati si rasfoiti fiecare mapa, uitandu-va la cat de multe lucruri ati realizat in aceasta vara, ce ati facut, ce v-a placut si ce anume v-a surprins.


Cum ti se pare aceasta activitate? Crezi ca v-ar ajuta sa va cunoasteti mai bine unii pe ceilalti?

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu