characters characters

Jocurile si dezvoltarea copiilor

Propus de: SuntParinte.ro   |   14 martie 2011    |   4788 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani, 2 - 3 ani.

jocul si dezvoltarea copiilorDe la cele mai mici varste pana in adolescenta, jocul influenteaza dezvoltarea copiilor si modul in care ei vad si inteleg lumea. In multe cazuri, jocul continua sa faca parte si din viata persoanelor adulte. Care sunt caracteristiciile jocului pentru fiecare nivel de varsta si ce jocuri ii poti propune copilului tau? Citeste mai departe pentru a afla raspunsul la aceasta intrebare.
 

 

 

 

jocuri pentru prescolariJocurile pentru  prescolari

Daca in perioada anteprescolara (0-3 ani) predomina jocurile individuale, cu obiecte ce produc sunete, incepand cu etapa prescolara, copiii isi dezvolta abilitatea de a se juca cu inca cateva persoane. La 3 ani, prefera jocul cu adultul fiindca nu reusesc sa se adapteze prea bine cu copii de aceeasi varsta din punctul de vedere al regulilor. Dupa 4 ani, copiii se joaca in echipe si grupe mici cu persoane de acelasi sex. Scopul este explorarea lumii din jur si recrearea realitatii, in miniatura (jocurile simbolice, de-a mama si de-a tata, de-a magazinul etc.).  Vezi mai multe.

 
 

jocuri pentru primarJocurile pentru copiii din clasele primare

Clasele primare aduc o modificare in alegerea partenerilor de joaca: baietii cu baietii, fetele cu fetele. Rareori cele doua grupe se reunesc pentru a se juca impreuna. Baietii se vor axa pe jocuri de constructie, masinute, descoperirea naturii si a fenomenelor din natura, in timp ce fetele se vor centra pe jocuri sportive sau jocuri de interior. Interesul pentru jocurile online  poate aparea de la aceasta varsta, in functie de limitele pe care le impun parintii in folosirea computerului. Vezi mai multe.


jocuri pentru gimnaziuJocurile pentru copiii de gimnaziu

La aceasta varsta, cei mai multi preadolescenti sunt interesati mai mult de jocurile sau concursurile online  decat de alte tipuri de jocuri. Jocurile clasice, pe care ni le amintim cu totii din perioada copilariei noastre, nu mai sunt atat de populare in randul preadolescentilor de astazi. Cum poti deci sa il faci pe copilul tau preadolescent sa fie interesat de jocurile copilariei tale? Vezi mai multe.

 
 

jocuri pentru liceeniJocurile pentru liceeni

Jocurile incep sa dispara in perioada liceului, insa ele sunt inlocuite de noua generatie prin jocurile pe calculator. Doar in situatiile in care copiii nu au acces la un computer si se afla intr-un grup de prieteni, pot apela la jocuri „traditionale”, pe care sa le joace impreuna. Iti recomandam cateva jocuri interesante si adecvate varstei, pe care le poti propune adolescentului tau. Vezi mai multe.

 
 
 
 
Copilul tau ce jocuri prefera? I-ai povestit despre jocurile copilariei tale?

Comentează:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu
  • Gabi Alama
    Gabi Alama    16.03.2011 - 11:51
    Cred ca si pentru adulti jocurile sunt importante. Este bine sa nu uitam sa ne jucam impreuna cu copiii nostri si sa incercam sa regasim alaturi de ei bucuria jocurilor.