Ilustreaza cartea preferata
Fiecare copil are o carte preferata, pe care a citit-o de nenumarate ori si care i-a marcat copilaria sau adolescenta. Iti propunem o modalitate creativa de a pune in valoare cartea preferata a copilului tau.
De ce anume ai nevoie?
- Hartie
- Paiete
- Margele
- Hartie glasata
- Lipici
- Foarfeca
- Creioane colorate
- Creion grafic
Cum se realizeaza?
1. Realizeaza impreuna cu copilul tau o lista cu cartile lui preferate.
2. Alegeti cartile care sunt lipsite de ilustratii si pe care le aveti in biblioteca.
3. Daca dintre cartile la indemana si indragite in anii mai de demult exista poze si imagini nu este nicio problema. Puteti sa faceti in continuare aceasta activitate.
4. Cere-i copilului sa se gandeasca unde a simtit el nevoia unei imagini printre paginile cartii. Le-a citit de nenumarate ori si si-a creat o anumite scena in minte. A vizualizat evenimentele, personajele, pana si cele mai mici detalii.
5. Asaza-l in fata unei foi de hartie pe care sa o decupati similar marimii paginii cartii alese spre revedere.
6. Sarcina copilului va fi de a desena, a lipi, a picta scenele care i-au fost inspirate de povestea paginii unde a simtit ca ar fi fost extrem de utila o poza.
7. Poate sa deseneze cu creionul grafic personajele, dupa care sa le picteze.
8. Daca vorbim de cei patru muschetari, ar putea desena chipurile spadasinilor, iar pe cap, din bucati de material de prin masina ta de cusut ar putea sa decupeze palariile frumos impodobite.
9. Un astfel de tablou poate fi introdus intre filele cartii, insa dupa ce s-a uscat lipiciul, desenele s-au “implantat” bine pe foaia de hartie pentru a nu risca sa strici cartea.
Aceeasi procedura o poate realiza pentru fiecare carte preferata, unde a simtit ca si-ar fi dorit, mic fiind, sa gaseasca o poza, un portret al personajului admirat, al propriului erou sau al spatiilor in care a cutreierat cu gandul atatea si atatea ore pana cand a ajuns la ultima fila a cartii. O astfel de activitate, pe langa faptul ca ii va activa imaginatia si spiritul creativ, ii va dezvolta gustul pentru lectura, ochiul pentru cele mai fine detalii, iar produsul final, paginile adaugate cartilor vor face din acestea comori ale copilariei, cu drag de a fi revazute si recitite, mai tarziu in perioada adulta.
Care este cartea preferata a copilului tau? Ai realizat aceasta activitate impreuna cu copilul tau? Asteptam rezultatele obtinute pe adresa de email contact@suntparinte.ro.
Adauga tu primul comentariu: