Familia mea. Activitate practica pentru dezvoltarea limbajului
Mama, tata, frate, sora, bunic, bunica, verisor. Familie. Ce este familia? Explica-i copilului tau aceste notiuni printr-o metoda care implica suport visual si audio.
Beneficiile activitatii
Pentru Dezvoltarea limbajului si a comunicarii si, mai ales, a aspectului specific: pentru dezvoltarea capacitatii de ascultare, de intelegere, de comunicare putem realiza aceasta activitate de prezentare a membrilor familiei si a trasaturilor lor, a pasiunilor si, de ce nu, a activitatilor specifice.
Potrivit ghidului Reperele fundamentele in invatarea si dezvoltarea timpurie a copilului de la nastere la 7 ani, copilul de pana la 3 ani ar trebui sa fie capabil sa inteleaga semnificatia limbajului vorbit si sa comunice.
Nu uita! Invatarea copilului mic se realizeaza prin explorari si experiente in situatii de joc.
De ce avem nevoie:
- printeaza mai multe foi cu fete umane-nu foarte in amanunt schitate (precum in poza de mai sus)
- carioci sau plastilina sau contururi pre realizate (ochelari, barba, ochi, cercei, par, buze etc). Da-le viata acestor hartii simple, invitandu-ti copilul sa adauge trasaturile specifice. Insa nu te opri doar aici: invita-l la poveste! Ce face mama? Cu ce activitati se ocupa tata? Cum este fratele? Care este numele lor? Ce culori sunt cele mai indragite? Hai sa-i numaram pe toti membrii casei; incap intr-o masina?
Ce te mai poate ajuta in acest proiect:
- papusi-degetele cu membrii familiei
- poze cu membrii familiei sau chiar poze magnetice
- pe fundal poti lasa un indragit cantec pentru copii: Finger Family
Daca doresti sa citesti mai multe despre Repere poti citi aici.
Poti descarca cartonasele pentru membrii familiei de aici.
Comentează: