Cum se iau amprentele
Orice adolescent cu spirit de aventura, curiozitate si inteligenta s-a gandit macar o data cum ar fi sa devina detectiv. Suspansul, misterul si bucuria de a descoperi adevarul ii atrag pe copii, dar si pe adulti. Il poti invata pe copil una dintre abilitatile esentiale ale oricarui detectiv: luarea amprentelor.
De ce ai nevoie
- o foaie de hartie alba
- cerneala
- pudra de talc
- o perie cu fire subtiri si moi
- o lupa
Cum se realizeaza?
2. In primul rand, va trebui sa vada cum arata o amprenta, iar cea mai buna modalitate este de a le vedea si analiza pe ale sale.
3. Asadar, cere-i sa isi inmoaie un deget in cerneala turnata intr-un capacel.
4. Dupa ce se scurge cerneala de pe deget (important este sa fie colorat degetul, nu sa curga picaturi de cerneala din el), trebuie sa il aseze pe o coala alba de hartie. Tocmai a realizat actiunea ”amprentare”.
5. Acum ar putea sa inceapa sa caute amprentele lasate de cei din casa pe obiectele din casa. De exemplu, ar putea alege paharul de apa folosit de unul dintre membrii familiei.
6. Ce trebuie sa faca este sa puna putina pudra de talc peste peretele de sticla al paharului, iar excesul sa il indeparteze cu grija cu ajutorul periutei.
7. Exista trei tipuri de amprente: arcuite, circulare si spiralate (poti gasi imagini si explicatii aici). Avand aceste cunostinte, copilului tau ii va fi mai usor sa identifice tipul de amprenta pe care il are fiecare membru al familiei. In acest mod va diferentia mai usor amprentele gasite pe diferite obiecte.
8. Pentru a reusi sa identifice corect amprentele, este bine sa foloseasca o lupa.
De ce sa realizezi aceasta activitate impreuna cu copilul tau?
Este o modalitate de a trezi interesul adolescentului fata de un subiect de cultura generala. Dupa realizarea acestei activitati, provoaca-l pe copil sa afle mai multe despre amprente si despre convingerile pe care oamenii le-au avut de-a lungul timpului referitor la ele.
Te provocam sa realizezi aceasta activitate impreuna cu copilul tau!
Asteptam fotografii cu rezultatele obtinute pe adresa contact@suntparinte.ro, pentru a le publica pe aceasta pagina.
Adauga tu primul comentariu: