Cum sa realizezi "cocosul cu doi bani"
Poate ca ai ajuns in momentul in care ii citesti copilului tau povestea Punguta cu doi bani. Este o alegere reusita la varsta prescolaritatii pentru ca acum e momentul in care lectura dupa imagini se poate desfasura extrem de usor si cu mult succes. Cu cat li se ofera posibilitatea de a procesa din perspectiva mai multor modalitati senzoriale un aspect, cu atat vor retine mai bine. Asta inseamna ca nu e suficient, de exemplu, doar sa le citesti o poveste. De aceea, poti sa incerci sa creezi personajele din poveste in cadrul unor mini-activitati cu copilul tau. Din povestea “Punguta cu doi bani”, personajul principal il reprezinta cocosul. Asa ca, hai sa realizam impreuna un “cocosel cu doi bani”.
De ce ai nevoie?
- foi cartonate de culori diferite
- foarfeca
- lipici si/ sau capsator
- creioane colorate sau carioca
- foaie glisanta
Cum se realizeaza?
1. Cere-i copilului sa-si deseneze de doua ori talpa piciorului cu papucul in picioare, pe o bucata de carton maro.
2. Apoi va decupa cu ajutorul foarfecii cele doua talpi.
3. Acelasi lucru il va realiza cu palmele, insa ne intereseaza de aceasta data sa iasa si forma degetelor. Alege nuante cat mai diferite pentru ca ele vor reprezenta penajul cocosului.
4. Dupa ce ai decupat si palmele vei urmari pasii: cele doua talpi le vei lipi sus, in zona degetelor de la picioare, intr-o pozitie oblica; vei obtine corpul cocosului, mai ingust sus si mai lat in jos, asa cum e si corpul lui in realitate; palmele decupate le vei lipi in spatele corpului, cu degetele inspre afara. Astfel, pana in acest moment ai realizat corpul si penajul pasarii (in loc de lipici poti sa folosesti capsatorul daca ti se pare ca este mai usor).
5. Ti-a mai ramas ciocul, ochii si creasta. Ciocul il poti realiza prin decuparea unui triunghi de culoare galbena si lipirea lui pe mijlocul fetei. Pentru ochi vei desena cu carioca doua cercuri, iar la creasta vei lipi o bucata de hartie rosiesau o vei capsa dupa bunul plac.
6. Sa nu uitam de picioare. Decupeaza doua fasii de carton, incresteaza-le la capat cu foarfeca si apoi lipeste-le de corpul cocosului.
O idee foarte draguta ar fi daca in timp ce realizati activitatea discutati mai mult despre sirul intamplarilor din poveste: cine ce a facut, unde au mers, ce s-a intamplat si cel mai important, ce invatam din poveste?
Adauga tu primul comentariu: