characters characters

Ziua Sigurantei pe Internet din perspectiva cadrelor didactice

11 februarie 2014    |   542 vizualizări

Impartasesc mai jos cateva pareri personale, tocmai pentru a sustine ideea ca avem responsabilitatea sa folosim internetul corect si in folosul tuturor.
Eu cred ca ar trebui sa gasim cai prin care copilul sa stie sa navigheze singur, stiind sa se fereasca de neajunsurile internetului; copilul mic, dar si adolescentul nu pot fi tinuti departe de internet.

Cunoscand faptul ca nu toti parintii stiu sa foloseasca acele programe de control si de asemenea si faptul ca unii copii intotdeauna vor fi tentati sa acceseze internetul si din alte locuri decat cele in care au acces parintii, trebuie sa vedem ce e de facut la modul concret.

Personal, am aratat copiilor mei, chiar daca sunt mici, ca internetul este minunat doar daca stii sa alegi retele de internet potrivite varstei, retele prin care pot sa vada ca sunt multi copii  cu comportamente alese, copii care muncesc in proiecte sub coordonarea cadrelor didactice, dar si alaturi de parinti. Am aratat ca si noi putem fi un exemplu de comportament pe internet si ca putem sa ne mandrim cu felul nostru de a ne prezenta activitatea, de a participa la diverse concursuri fara a ne pune in pericol securitatea.

Stim nenumarate exemple cand un copil poate gresi si din prea marea incredere a parintilor sau chiar lipsa de cunostinte ale parintilor in ale accesarii internetului. Metoda constrangerii prin parole si programe este valabila doar cand copilul acceseaza internetul de pe PC-ul familiei sau al unitatii scolare, in rest totul devine o”ispita” pentru oricare copil , care nu afla de la adult care este rostul folosirii internetului.

As asemana intrarea copilului pe internet cu intrarea lui intr-o biblioteca in care pe carti nu este scris mare”citeste-o si tu!” si pe rafturile bibliotecii se gasesc carti recomandate sau nerecomandate.

Acesta ar fi un motiv ca noi, cadrele didactice, sa avem activitati in care sa avem in atentie colaborarea"cadru didactic-copil-parinte". M-am bucurat de succes luand in calcul apropierea dintre mine si adultii din familiile copiilor.

Voi dragi colegi si dragi parinti, ce pareri impartasiti?

Autor,
Ed/prof.Cornelia Ursu
Gradinita Cuv.Parascheva,Iasi
 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu