characters characters

Pe 5 Octombrie, sarbatorim Ziua Mondiala a Educatiei

05 octombrie 2020    |   766 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani, 18 ani +, 0 - 3 ani.

Ziua Mondiala a Educatiei 2020
Ziua Mondiala a Educatiei este sarbatorita in fiecare an pe 5 Octombrie, incepand din 1994, pentru a sarbatori aniversarea semnarii documentului Recomandarea UNESCO privind statutul profesorilor, care a definit drepturile si responsabilitatile cadrelor didactice, standardele de pregatire initiala si continua, dar si principiile privind recrutarea, angajarea si conditiile de predare.

In acest an, tema Zilei Mondiale a Educatiei este: „Profesorii: gestionand criza, reimaginand viitorul”, oferind ocazia de a sarbatori profesia de cadru didactic peste tot in lume, in contextul pandemiei Covid-19. Aceasta a adus cu sine provocari semnificative suplimentare pentru sistemele educationale din intreaga lume.

In aceasta perioada, cadrele didactice si-au asumat roluri de lideri si de promotori ai schimbarii, reusind sa asigure invatarea la distanta, sa sprijine grupuri sociale vulnerabile, sa se adapteze la redeschiderea scolilor si sa reduca lacunele in invatare cauzate de intreruperea cursurilor. Ziua Mondiala a Educatiei din acest an va aborda si rolul profesorilor in consolidarea rezilientei si in creionarea viitorului educatiei si a profesiei de cadru didactic.

In acest an, evenimentele dedicate Zilei Mondiale a Educatiei vor avea loc online.Poti descoperi programul complet al acestora aici

Sursa foto: UNESCO

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu