characters characters

Ziua Internationala a Fetelor si Femeilor in Stiinta 2021

Tema din acest an: Femeile cercetatoare in primul front al luptei impotriva Covid-19

11 februarie 2021    |   909 vizualizări

Varsta: 11 - 15 ani, 15 - 18 ani, 18 ani +.

Ziua Internationala a Fetelor si Femeilor in Stiinta 2021
In fiecare an, pe 11 Februarie, este sarbatorita Ziua Internationala a Fetelor si Femeilor in Stiinta. In acest an, Organizatia Natiunilor Unite a dedicate aceasta zi importantei femeilor care lucreaza in cercetare pentru diferitele stadia ale luptei impotriva pandemiei Covid-19.

Pandemia Covid-19 a scos in evidenta rolul important pe care femeile cercetatoare l-au jucat in diferitele etape ale luptei impotriva virusului, de la aprofundarea cunostintelor despre virus pana la dezvoltarea tehnicilor de testare si crearea vaccinului impotriva virusului.

In acelasi timp insa, pandemia a avut si un effect negative asupra carierelor in cercetare ale femeilor, mai ales ale celor aflate la inceput de drum, contribuind astfel la largirea inegalitatii de gen din stiinta si scotand in evidenta inegalitati de gen in domeniul stiintific, care pot fi reparate prin initiative menite sa sprijine progresul femeilor si fetelor in stiinta.

In prezent, mai putin de 30% din cercetatorii din intreaga lume sunt femei. Potrivit UNESCo (date din anii 2014-2016), doar aproximativ 30% dintre studente aleg sa urmeze facultati din domenii STEM (Stiinta, Tehnologie, Inginerie si Matematica). La nivel global, fetele reprezinta un procent scazut in facultatile de tehnologia informatiei (3%), stiinte naturale, matematica si statistica (5%) si in inginerie, manufactura si constructii (8%).

Este al saselea an in care sarbatorim Ziua internationala a Fetelor si Femeilor in Stiinta, iar evenimentele dedicate acesteia vor avea loc online.

Citeste si:

Cum incurajezi interesul fetelor pentru stiinta

Fetele au aceleasi abilitati matematice ca baietii

Fetele se tem mai mult de matematica si stiinta decat baietii

Cadrele didactice subestimeaza aptitudinile matematice ale fetelor


*Sursa foto: Freepik.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu