characters characters

Viitorii olimpici in actiune

29 august 2012    |   1150 vizualizări
177 de elevi,  15 invitati dintre cei mai buni de la Olimpiada Internationala de Matematica, Olimpiada Nationala de Matematica și Balcaniada de Juniori și 37 de profesori s-au bucurat de a treia editie a taberei  Gazeta Matematica și ViitoriOlimpici.ro, tabara ce a avut loc intre 20 și 25 august, la Campulung Muscel.

Tabara reprezinta etapa finala a concursului Gazeta Matematica și ViitoriOlimpici.ro, concurs realizat in parteneriat Societatea de Știinte Matematice din Romania și INTUITEXT, cu sprijinul Romanian American Foundation, in cadrul proiectului Educatia Matematica Altfel.

Sunteti curiosi ce au facut timp de o saptamana viitorii olimpici? Ei bine, v-am pregatit o scurta cronica.

Editia a 3-a a taberei Gazeta Matematica și ViitoriOlimpici.ro ne-a gasit si anul acesta mai entuziasti ca niciodata. In prima zi a taberei am simtit o mare bucurie sa vedem in timpul Festivitatii de Deschidere, de la Casa de Cultura a Sindicatelor, o multime de fete cunoscute și dragi noua, dar și sa cunoaștem noi participanti. Am aplaudat pasiunea pentru matematica și am dat startul unei noi aventuri.

Echipa noastra poarta cu drag in minte ziua cu numarul 2, cand 11 echipe au acceptat provocarea noastra si s-au inscris la LongoCampo – jocul de orientare ajuns la editia 2. Echipele (Trepadușii Atomici, Ciupercarii, The Winners, Satelit, Rechinii Albaștri, Caștigatorii ”LOGO”, Kπ, GPS 2012, Cutezatorii, Ardealul și KR4KL) au avut doua puncte de plecare, trasee diferite si aceeasi destinatie finala. In ciuda caniculei, am pornit cu totii in cautarea indiciilor si am trecut pe la Casa Robescu, Biserica Popa Savu, Piata Juramantului, Biserica Sfantul Ilie, Biserica Subesti, strada Alecsandri (colt cu Sfantul Gheorghe), pentru a ne opri intr-un final la Manastirea Negru Voda.

Viitori olimpici in actiune

 

Ziua de miercuri, 22 august, a fost una plina de emotii, dar si de multa creativitate. Viitorii Olimpici au sustinut de la ora 10:00 proba scrisa a etapei finale a Concursului Gazeta Matematica-ViitoriOlimpici.ro, iar dupa-amiaza au avut sansa sa isi exerseze si mai mult creativitatea la doua ateliere: de film si de scriere creativa si compozitie muzicala. Aceasta a fost ziua in care s-au pus bazele imnului Viitorilor Olimpici:

Hai in tabara de mate
Bucurati-va de ea
Noi ne tinem toti de fapte
Si vom castiga!

Cand scadem, cand adunam
In cifre nu ne impiedicam
Noi gandim doar in culori
Suntem clar castigatori!

Seara am participat cu mic cu mare la Focul de Tabara! Am premiat echipele castigatoare la LongoCampo, am cantat si ne-am bucurat de o atmosfera de neuitat.

Proba orala a inceput in dimineata de joi si a demonstrat, inca o data, cat de implicati sunt viitorii olimpici in tainele matematicii. Atelierele creative au continuat si pe 23 august, cand am desenat si ne-am jucat mima, originalitatea fiind cuvantul cheie al zilei.

Viitori olimpici in actiune

Vineri pe 24 august, incepand cu ora 17:30, la Casa de Cultura a Sindicatelor C. D. Aricescu din Campulung, in prezenta doamnei Ministru Ecaterina Andronescu, a fost celebrata performanta in matematica, urcand pe scena premiantilor 102 elevi dintre care 27 medaliati cu aur, argint si bronz.

Viitori olimpici in actiune

Am ajuns la finalul editiei cu numarul 3. Dar noua ne place sa privim mereu inainte, asadar va asiguram ca deja pregatim startul editiei urmatoare. Inscrierile vor incepe in octombrie si speram sa fie numeroase!
Viitori olimpici in actiune

*Puteti gasi mai multe fotografii si filmulete din tabara pe pagina oficiala de Facebook ViitoriOlimpici.
**Detalii complete despre concursul Gazeta Matematica-Viitori Olimpici, precum si regulamentul complet de participare, puteti gasi aici.


Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu