characters characters

Unsprezece medalii si doua premii speciale la Olimpiada Internationala Pluridisciplinara Tuymaada 2012

23 iulie 2012    |   468 vizualizări

Olimpicii romani au repurtat un nou succes la a XVIII-a editie a Olimpiadei Internationale Pluridisciplinare Tuymaada desfasurata in perioada 12-20 iulie 2012, in Yakutsk (Republica Saka, Federatia Rusa). Astfel, gratie punctajelor foarte bune, elevii romani au intrat in posesia a 11 medalii (patru de aur, sase de argint si una de bronz) si doua premii speciale la toate cele patru probe ale concursului: informatica, matematica, fizica si chimie.

Pe discipline, rezultatele elevilor romani sunt urmatoarele:

1. Chimie: doua medalii de argint - Maria Adnana Leizeriuc (clasa a XI-a/Colegiul National „Petru Rares" din Suceava), Cristian David Calin (clasa a X-a/Colegiul National „Costache Negruzzi" din Iasi) si o medalie de bronz - Marius Constantin Stoian (clasa a X-a/Colegiul National „Gheorghe Vranceanu" din Bacau).

2. Matematica: o medalie de aur si premiul special pentru cea mai buna solutie de rezolvare a unei probleme - Florina Toma (clasa a XI-a/Colegiul National din Iasi) si doua medalii de argint - Andreea Magalie (clasa a X-a/Liceul International de Informatica din Bucuresti), respectiv Stefan Gramatovici (clasa a X-a/Colegiul National de Informatica „Tudor Vianu" din Bucuresti).

3. Fizica: o medalie de aur - Ioan Ignat (clasa a IX-a/ Colegiul National „Mircea cel Batran" din Constanta) si o medalie de argint - Alex Mihai Kis (clasa a XI-a/Colegiul National de Informatica „Tudor Vianu" din Bucuresti). La aceasta disciplina a concurat si Andrei Ioan Bleahu (clasa a XI-a/Colegiul National „Grigore Moisil" din Onesti, judetul Bacau).

4. Informatica: doua medalie de aur - Mihai-Dan Gheorghe (clasa a IX-a) si Daniel Posdarascu (clasa a X-a, ambii elevi la Liceul International de Informatica din Bucuresti) si o medalie de argint - Rares Darius Buhai (clasa a X-a/Colegiul National „Liviu Rebreanu" din Bistrita).

La prezenta editie a Olimpiadei Internationale Pluridisciplinare Tuymaada au participat peste 150 de concurenti din Federatia Rusa, Bulgaria, Serbia, Macedonia si Romania.

Sursa: Edu.ro

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu