characters characters

Uniforma in scoli. Proiect de lege privind siguranta elevilor in scoli

15 iunie 2015    |   1045 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

uniforme scolare
Un proiect de lege initiat in 2014 privind siguranta copiilor in scoli readuce in discutie obligativitatea purtarii uniformelor sau insemnelor scolare (esarfa sau insigna) de catre copii.

Legea isi propune sa defineasca toate masurile necesare pentru siguranta copiilor si reducerea violentei in scoala.

Deputatul PNL Florica Chereches, citat de Adevarul.rodeclara ca „Articolul care a starnit cele mai aprinse dezbateri a fost cel care introduce purtarea unui semn distinctiv al scolii (o esarfa, o emblema, nu neaparat o uniforma completa). Purtarea unui ecuson nu presupune un cost mare pentru elev, iar o uniforma ar presupune o cheltuiala mai mica pentru parinti decat cheltuiala pe care o fac pe hainele copiilor.“.

Articolul referitor la introducerea uniformelor scolare arata ca alegerea insemnului distinctiv al scolii este realizata de catre consiliul de administratie, cu consultarea consiliului profesoral, a consiliului reprezentativ al parintilor si a reprezentantilor elevilor.

Legea prevede si formarea unei comisii pentru prevenirea si combaterea violentei in mediul scolar, formata din directorul scolii, dintr-un cadru didactic, doi reprezentanti ai parintilor si doi reprezentanti ai elevilor, lucratorul de politie arondat scolii respective si reprezentantul Consiliului Local.

Multe dintre prevederile legii erau deja incluse in regulamentele de ordine interioara ale scolilor, precum cele privind parasirea scolii de catre elevi in timpul orelor, accesul persoanelor nelegitimate in scoala sau accesul persoanelor in stare de ebrietate sau care detin materiale pirotehnice, xenofobe sau pornografice. De aceea, acestea au fost scoase din proiectul initial de lege de catre Comisia de Invatamant a Camerei Deputatilor.

Consiliul National al Elevilor cere modificarea legii, lansand o petitie in acest sens.


*Sursa foto: https://www.flickr.com/photos/photocapy/103157955/

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu