characters characters

Un profesor canadian a cerut elevilor sa scrie scrisori catre ei insisi in viitor si le-a expediat peste 20 ani

22 decembrie 2014    |   860 vizualizări

Varsta: 15 - 18 ani.

scrisori

O idee simpla, cu rezultate intr-adevar speciale: Bruce Farrer, profesor din Canada, a cerut elevilor sai sa isi scrie o scrisoare de 10 pagini, adresata lor insisi, peste 20 ani. Apoi, cand 20 ani au trecut, profesorul a cautat fiecare elev in parte si a expediat scrisorile. Face acest lucru cu fiecare generatie de elevi careia ii este profesor.

Poti vedea in materialul video de mai jos cateva reactiii ale fostilor sai elevi care au primit scrisorile pe care si le-au scris atunci cand erau adolescenti:

Bruce Farrer declara ca sarcina de a gasi fiecare fost elev pentru a-i expedia scrisoarea implica multa munca de investigatie si ca se bucura sa descopere ce cai au urmat fostii sai elevi.

Unul dintre destinatarii scrisorii declara ca la momentul la care a trebuit sa scrie scrisoarea, a crezut ca aceasta sarcina i-a fost data doar pentru ca profesorul sa aiba timp sa se ocupe de alte lucruri. Acum, in schimb, intelege cat de mare este devotamentul cadrului didactic.

Iar o fosta eleva, acum mama unei adolescente, spune ca aceasta scrisoare o va ajuta sa fie un parinte mai bun, pentru ca poate vedea mai usor lumea prin ochii unui adolescent.

Desi reactiile la aceasta initiativa a profesorului au fost foarte frumoase, Farrer ramane modest si spune ca „Nu sunt un profesor exceptional. Sunt un profesor obisnuit care a dat o tema mai putin obisnuita.”

Sursa: HuffingtonPost.co.uk


UPDATE


Tot despre un profesor special poti citi si pe blogul Oanei Nacu, cititoarea care ne-a trimis, ca raspuns la aceasta stire, o poveste care incepe astfel:

"As dori sa va vorbesc despre acei profesori care ne schimba viata, care ne fac sa visam, pe care cu totii i-am intalnit la un moment dat. Unul dintre acesti profesori este nominalizat la Global Teacher Prize, si l-am descoperit, din intamplare, citind un articol pe internet.


Se numeste César Bona si este un profesor din Zaragoza, Spania, fiind ales intre cei 50 de profesori finalisti, din cele 1.300 de candidaturi preselectionate. Responsabilii concursului au afirmat ca alegerea acestuia se datoreaza faptului ca este un „aparator neobosit al drepturilor copiiilor”, „avand o ferma incredere in potentialul creativ al acestora”. De-a lungul anilor, multumita imaginatiei si implicarii sale, a reusit sa devina eroul multor elevi."
Citeste continuarea pe FiredePoveste.wordpress.com


*Sursa foto: https://www.flickr.com/photos/calliope/234447967

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu