characters characters

Turneul National de educatie financiara si antreprenoriala pentru copii, “Juniori in afaceri”

27 septembrie 2012    |   473 vizualizări
In perioada octombrie – decembrie, magazinele Diverta în parteneriat cu NextSteve Group realizeaza Turneul National de educatie financiara si antreprenoriala pentru copii, “Juniori in afaceri”, destinat copiilor cu varsta cuprinsa intre 8 - 13 ani.
“Juniori in afaceri” este un program ce dezvolta increderea in sine, abilitati de comunicare si antreprenoriat ale copiilor prin jocuri si activitati interactive.

Programul se va desfasura in urmatoarele orase:

 PerioadaOras
 Locatie
 13 – 14 octombrie 
 Bacau
  Arena Mall
 21 octombrie 
 Bucuresti 
 Baneasa Mall
 27 – 28 octombrie Iasi  
 Moldova Mall
 3 – 4 noiembrie Oradea Lotus Mall
 24 - 25 noiembrie
 Cluj - Napoca Universitatii
 1 - 2 decembrie Timisoara   
 Iulius Mall
 8 - 9 decembrie Craiova CC Mercur
 15 - 16 decembrie  
 Constanta Park Mall
    
Activitati
“Juniori in afaceri” este impartit in 2 etape:
Etapa 1. Indrumati de un trainer, copiii vor realiza jocuri de creativitate si vor cunoaste un antreprenor local de succes.
Etapa 2. Copiii vor fi impartiti in echipe si vor primi un buget supriza de bani reali pentru a realiza produse proprii pe care sa le vanda apoi in cadrul unui Targ cu vanzare de produse realizate de cei mici in Mall-urile din orasele mentionate. Pentru vanzarea produselor, copiii vor avea la dispozitie 1 h, iar profitul obtinut de ei in urma vanzarii va fi impartit dupa cum urmeaza:
-  80% din profit este impartit in mod egal membrilor echipei.
-  20% din profit este donat catre un ONG local.
 
Inscrierile in cadrul programului se realizeaza la numarul de telefon: 0746.042.033. Numarul maxim de participanti din fiecare oras este de 16 copii.

Pentru informatii suplimentare, va rugam  accesati www.nextsteve.ro

Pana in prezent, programul “Juniori in afaceri” s-a desfasurat deja in Bucuresti si Bacau.
In Bacau, acesta a avut loc in perioada 1 – 2 iunie. Timp de 2 zile, 13 copii de la diverse scoli din oras, s-au cunoscut prin diferite jocuri creative si interactive. In cadrul programului a avut loc un interviu cu omul de afaceri Ovidiu Budeanu, proprietarul Arena Mall, care a raspuns obiectiv la toate intrebariile adresate de copii referitor la lumea afacerilor.

Copiii au fost impartiti in grupe de cate 3 - 4 membri si fiecare echipa a primit cate un plic in care se aflau instructiunile jocului si 50 de lei - bani reali. Timp de 90 de minute, fiecare echipa a avut de facut cumparaturi si sa creeze produse pe care sa le vanda. Apoi copiii si-au comercializat produsele in holul de la parterul Arena Mall, urmarind sa obtina incasari cat mai mari, respectiv, un profit ridicat.
Copiii au comercializat limonada, prajituri, sucuri, pachete surpriza, chipsuri. Echipei cu cel mai mare profit, ca premiu, i s-a dublat profitul obtinut. 80% din profit a fost impartit intre membrii fiecarei echipe, iar 20% s-au donat catre Fundatia de Sprijin Comunitar (50 lei).
Locul I - Limonada: Venit 118 lei - Profit 68 lei
Locul II - Dulciuri si suc: Venit 111 lei - Profit 61 lei
Locul III - Pachetele cu dulciuri: Venit 101 - Profit 51 lei
Locul IV - Chipsuri, bomboane & suc: Venit 51 lei - Profit 1 leu

Testimonialele copiilor participanti la "Juniori in afaceri" Bacau:
“La activitatea “Juniori in afaceri” am invatat lucruri noi. Am facut multe lucruri distractive si interesante. M-a incantat vizita domnului Budeanu. Mi-a placut jocul prin care am facut poncho-uri personalizate. Jocul prin care ne-am cunoscut mi s-a parut atractiv. Distractiv mi s-a parut si jocul de creativitate.” (Tudor, 12 ani)
“Mi-a placut sa aflu despre bani: cum trebuie economisiti, pe ce sa ii cheltuim si cum sa ii producem. Am invatat ca daca ai o dorinta si tii cu adevarat la ea, trebuie sa o pui in aplicare, iar ea se poate indeplini. Am invatat cum sa fac profit, ce sa cumpar si la ce pret sa il vand. Daca se va mai face programul, sigur voi mai veni.”
“Aceste două zile au fost cele mai frumoase şi aş vrea să se mai repete. M-am distrat foarte bine şi a fost o experienţă de neuitat. Nu pot spune că mi-a plăcut un joc mai mult decât celelalte, toate au fost foarte frumoase.Prima zi a fost foarte amuzantă iar a doua zi a fost mai obositoare decât mă asteptam. “

“Interviul cu domnul Budeanu a fost o lectie de viata, niciodata n-am auzit cu atata seriozitate spus adevarul despre investitiile facut intr-o anumita afacere. Cea mai importanta idee pe care am retinut-o a fost: <Sa-ti doresti din tot sufletul sa reusesti>. Am remarcat pe chipul tuturor interes si bucuria cunoasterii. “
"Mie mi-a placut in primul rand cand am inceput sa vindem. Jocul meu preferat a fost Ghemul prieteniei. Aceasta experienta n-o s-o pot uita niciodata si as repeta-o oricand! A fost si educativ si distractiv!" Cu drag, Alexandra (10 ani)
“Mie mi-a placut ca m-am distrat si ca am castigat experienta in afaceri  si as sfatui orice copil sa se inscrie pentru ca este ceva minunat si foarte distractive.”
Isabella (10 ani)
"Ceea ce ma impresionat in primul rand pe mine, ca parinte: locatia - 10; trainerii -10 (mi-a placut modul cum au abordat ,,problemele" ivite in timpul prezentarilor); materialele primite si cadourile - 10. Impresiile fiul meu: I-a placut prezentarea si de prezentatori, in special sa faca cumparaturi si sa lucreze cu echipa. Si ar dori sa mai participe si la altfel de cursuri." Clemi

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu