characters characters

Tu stii pe unde umbla copilul tau?

15 noiembrie 2012    |   421 vizualizări
Parinti foarte ocupati, care-si petrec cea mai mare parte a timpului la birou. Lipsiti de controlul parental si tentati din toate directiile, adolescentii ajung in tot felul de situatii, unele extrem de riscante sau nocive, altele care chiar incalca legea.

Limita varstei legate de comportamentul de risc a scazut foarte mult, la 12 ani, conform studiilor OMS - „o varsta mult mai mica decat ne-am astepta”, spune psihologul Diana Stanculeanu, de la organizatia Salvati Copiii.

Articol complet: Jurnalul.ro

Comentează:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu
  • marycyca
    marycyca    15.11.2012 - 18:25
    Foarte adevarat.draga camicaze2005.Nici parintii nu iau atitudine,in loc sa existe colaborare intre ei,in cele mai multe cazuri se "bucura" de necazul altuia.Au impresia ca "odraslele" lor nu vor face niciodata prostii....ca ceilalti...Foarte rau caci anturajul totdeauna este cel mai periculos..si totdeauna comportamentele negative sunt cele copiate.
    Cred ca ar fi mult mai bine daca ar exista o colaborare mai buna intre parinti si intre parinti si educatori
  • camicaze2005
    camicaze2005    15.11.2012 - 16:28
    Eu sunt o altfel de mamica , am nepotica infiata de la 1 an , am crescut doua fete care au studiat la acelasi liceu faimos ( foarte adevarat ) din localitate , cea ce am gasit in acest an m-a ingrozit .
    Cred ca si parintii fac greseli : daca un copil nu vine acasa la timp sau o zi doua , lipseste de la ore , ia note slabe se prefera tacerea "sa nu se stie " ," sa nu se afle " lucru periculos .Eu stiu ca parintii tineau legatura intre ei se anuntau unul pe altul , tineau saptamanal legatura cu profesorii , cu dirigintii .Pe rand faceam vizite in pauza copiilor , si credeti-ma ca si atunci aveam cartela la intrare , dar care parinte reusea sa vina la scoala anunta daca afla ceva grav .Atitudinea rezervata a parintilor a crescut si indiferenta educatorilor , daca pe noi nu ne intereseaza in mod deosebit ce fac copii , nu putem avea pretentii mai mari la educatori .Am constata cu amaraciune ca nici in familie nu sunt respectati educatorii si nici parintii .Discutiile parintilor cu educatorii cred ca trebuie sa fie confidentiale , altfel elevul nu-si va respecta educatorul dar va copia si atitudinea parintelui.Toti facem greseli si noi si educatorii , dar copii nu uitati sunt numai ai nostrii.Cu cat ii ascundeti greselile mai mult cu atat va face mai multe si mai grave stiind ca este protejat de TACERE .Haideti sa ne dam mana si sa schimbam ceva pentru viitorul lor .Ei trebuie sa stie ca sunt ajutati , supravegheati , dar si certati cand fac rele si iubiti si la bune si la rele .Vestimentatia de la scoala este o problema care , credeti-ma ca o creem noi parintii , noi stim ce cumparam , noi stim cum pleaca s-au cum vin acasa , educatori aici sunt neputinciosi .Stricaciunile ( usi sparte , catedre rupte..) facute in scoala sunt privite de unii parinti si nu putini " copilarii" , oare dragi parinti si acasa fac asemenea "copilarii" ? Trebuie ca scoala sa-si regaseasca respectul cuvenit cu sprijinul nostru si al educatorilor .Educatorii au si dansii vina lor .Va intreb dragi educatori , daca intre dumneavoastra exista colegii care nu-si fac meseria , nu vin la ore , nu predau corespunzator , lucruri care se stiu in scoala de ce ii aperati ? Daca nu luati atitudine veti fi priviti la fel toti si toata munca dumneavoastra se va narui , pentru ce acceptati asemenea educatori care nu va fac cinste ? Pentru ce nu aveti curajul sa luati atitudine ? Scuza este apararea locului de munca , poate , dar nu uitati aveti o misiune nobila , este singura institutie a statului pe unde trec toti cetatenii ei , ganditi-va ce faceti , ii avem in asa cum i-ati educat , scapati de veriga slaba !
    Va doresc o seara linistita !