characters characters

Trei medalii de argint si trei medalii de bronz pentru elevii romani prezenti la Olimpiada Internationala de Stiinte pentru juniori 2014

12 decembrie 2014    |   532 vizualizări

Varsta: 11 - 15 ani.

Medalii
Olimpicii romani participanti la a XI-a editie a Olimpiadei Internationale de Stiinte pentru juniori
, desfasurata in perioada 2-11 decembrie, in Argentina (Mendoza), au obtinut trei medalii de argint si trei medalii de bronz. Practic, toti cei sase membri ai lotului au reusit performanta de a se numara printre laureati.

Medaliile de argint au fost cucerite de Stefan Razvan Balauca (Colegiul National „Mihai Eminescu” din Botosani), Hakan Calila (Colegiul National „Mircea cel Batran” din Constanta) si Tudor Cristian Cozma (Colegiul National „Emil Racovita” din Iasi). Cu bronz au fost medaliati Irina Malina Strugaru (Colegiul National din Iasi), Andrei Vlad Basulescu (Colegiul National „Emanoil Gojdu” din Oradea) si Dan-Mircea Neagoe (Scoala Gimnaziala nr. 16 din Constanta). Toti componentii lotului national sunt elevi in clasa a VIII-a.

Olimpiada Internationala de Stiinte pentru juniori este un concurs de tip integrativ, in care problemele acopera subiecte din trei discipline: chimie, fizica si biologie. Concurentii sustin trei probe (doua teoretice individuale si una practica pe echipe compuse din 3 elevi) La editia din acest an au fost prezenti 187 de participanti din 32 de tari.

Echipa Romaniei revine in tara sambata, 13 decembrie, ora 1:10 AM, pe Aeroportul International „Henri Coanda".

Sursa: Edu.ro


*Sursa foto:https://www.flickr.com/photos/tsakshaug/6868824932/

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu