characters characters

Trei medalii de argint si doua mentiuni speciale, la prima participare a Romaniei la Olimpiada de Fizica a Asiei

20 mai 2014    |   276 vizualizări

Varsta: 15 - 18 ani.


*Sursa foto: https://www.flickr.com/photos/eggplant/6017906618; autor: Matt Chan


Lotul olimpic al Romaniei a obtinut trei medalii de argint si doua mentiuni la prima participare la Olimpiada de Fizica a Asiei (11-18 mai/Singapore).


Dan Stefan Eniceicu
(clasa a X-a), Tudor Costel Cretu (clasa a X-a) si Cristian Alexandru Frunza (clasa a XI-a), toti elevi ai Liceului International de Informatica din Capitala, au castigat medaliile de argint. Dan Stefan Eniceicu a primit si premiul special pentru reaizarea celui mai creativ experiment. Cele doua mentiuni speciale au fost acordate Ilenei Rugina (clasa a XI-a/Liceul International de Informatica din Capitala) si lui Ioan Ignat (clasa a XI-a/Colegiul National „Mircea cel Batran" din Constanta).


Aflata la a XV-a editie, Olimpiada de Fizica a Asiei este o competitie destinata exclusiv tarilor de pe continentul asiatic. Participarea Romaniei reprezinta o premiera, invitatia adresata tarii noastre fiind o recunoastere a prestigiului dobandit de olimpicii romani prin performantele reusite de-a lungul anilor la Olimpiada Internationala de Fizica, in urma carora Romania ocupa locul I in Europa si se claseaza printre primele 5 in lume.


Sursa: Edu.ro

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu