characters characters

Trei documentare despre o altfel de Romanie, in mediateca Manifesto

11 februarie 2013    |   465 vizualizări
In luna februarie, Cluburile de Film Manifesto provoaca liceenii din toata tara sa descopere Romanie asa cum putini o cunosc, prin trei productii documentare romanesti despre problemele si dilemele contemporane ale lumii de astazi dar si despre oamenii curajosi care propun solutii de schimbare sociala. Filmele din mediateca Manifesto vor fi proiectate in cadrul Cluburilor de Film Documentar, initiate si gestionate de elevii din 23 de licee ale tarii si vor fi urmate de o dezbatere cu invitati propusi de liceeni.

Scoala noastra (r. Mona Nicoara, Miruna Coca Cozma, Romania, 2011) urmareste de-a lungul a patru ani povestea unor copii din linistitul orasel transilvanean Targu Lapus. Alin, Beni si Dana s-au nascut  intr-o comunitate de romi si sunt pionierii unui experiment de integrare sociala.

Tasuleasa: Un film fain (r. Andrei Dascalescu, Romania, 2012)  este povestea unuia din cele mai inedite proiecte sociale romanesti: un campus in varful muntelui Bargaului, langa Pasul Tihuta, o comunitate in care tinerii  invata ce inseamna sa fii voluntar si de ce e important sa iti pese.

Internetul se inchide (r. Alex Lungu, Romania, 2012), este primul documentar scurt romanesc ce trateaza o tema provocatoare si actuala:  problema drepturilor de autor in lumea internetului. Cum ne putem raporta la notiuni ca file-sharing si cum sunt afectati creatorii operelor in cauza?  Aflam de la Marius Moga, Florin Grozea si alti artisti locali care au fost nevoiti sa se adapteze la regulile lumii digitale.

Filmele din mediateca Manifesto sunt documentare din intreaga lume care ating tematici globale, precum migratia, drepturile omului, diversitatea culturala, dezvoltarea economica, schimbarile climatice. Acestea sunt  accesibile pentru toti membrii programului si sunt proiectate lunar in licee in cadrul Cluburilor de Film. Un club de film Manifesto este initiat si gestionat de tineri cu initiativa care isi doresc sa-si dezvolte abilitatile de leadership in proiecte educationale dar si cunostintele in domeniului cinematografiei si al educatiei multimedia. AICI  gasiti mai multe detalii despre infiintarea unui club de film Manifesto.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu