characters characters

Trei dintre cei mai cunoscuti specialisti internationali in somnul copilului si diversificare naturala vin in Romania!

15 aprilie 2015    |   404 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani.

conferinta Totul despre parentingSarah Ockwell-Smith, Gil Rapley si Tracey Murkett, trei dintre cei mai cunoscuti specialisti la nivel mondial in domeniul somnului bebelusului si al copilului mic, respectiv in diversificare naturala (baby-led weaning) vor sustine conferinte in Romania, la invitatia TOTUL DESPRE MAME.

Evenimentul, care face parte din seria Conferintelor TOTUL DESPRE PARENTING, va avea loc pe 6 iunie, la RIN Grand Hotel in Bucuresti. Inscrierile se pot face aici.

Conferintase va desfasura pe parcursul intregii zile de 6 iunie si va cuprinde doua module. Astfel, prima parte a conferintei se va derula in intervalul orar 10.00 – 13.00, cand Sarah Ockwell-Smith, psiholog britanic specializat pe problemele de somn ale copiilor si autoarea cartii "Solutii blande pentru somnul linistit al copiilor", in curs de publicare la Multi Media Est Publishing, va vorbi despre " Metode delicate fara lacrimi pentru nopti mai linistite".

"Parintii care vor participa la conferinta vor intelege cum arata un somn normal la un bebelus, copil mic sau prescolar si de ce este totul atat de diferit fata de ceea ce credeau ei ca este bine sau fata de ce le-au spus alti experti. Vreau sa-i fac sa inteleaga cum dezvoltarea creierului este afectata de rutinele obisnuite de somn care pot sa le provoace chiar un rau neintentionat copiilor. Parintii vor intelege, de asemenea, cum dieta copiilor si mediul in care ei se dezvolta afecteaza somnul, dar si ca ceea ce se intampla in timpul somnului de zi este la fel de important ca somnul de noapte. Voi vorbi si despre adevaruri, nu despre mituri, legate de dormitul in aceeasi camera cu copilul", a declarat Sarah Ockwell-Smith.

Cu argumente stiintifice, Sarah Ockwell-Smith va demonstra publicului roman de ce tehnicile care ne invata sa lasam copiii sa planga pana adorm singuri nu functioneaza. In acelasi timp, ea va oferi solutii concrete pentru trezirile frecvente ale copiilor, cosmarurile celor mici si momentele de agitatie dinaintea somnului.

In cea de-a doua parte a conferintei, care se va desfasura in intervalul 14:30-17:30, Gil Rapley si Tracey Murkett, pionierii baby led weaning, le vor vorbi parintilor despre Diversificarea naturala - cel mai bine pastrat secret al parintilor relaxati. Cunoscuta si ca "autodiversificare" (baby-led weaning), diversificarea naturala este o metoda logica, uşoara şi placuta, adoptata in din ce in ce mai multe colţuri ale lumii şi intrebuinţata pentru a obişnui bebeluşii cu alimentele solide. La baza diversificarii naturale sta rutina meselor in familie – in cadrul carora se mananca aceleasi alimente.

"Din experienta mea ca mama, am observat ca este logic sa las bebelusii sa se hraneasca singuri imediat ce acestia au fost capabili sa tina in mana bucatele de mancare si am vazut ca acest lucru poate sa fie posibil in jurul virstei de 6 luni. Bebelusii de 4 luni nu sunt in stare sa apuce singuri mincarea sau sa o mestece, asadar ar fi trebuit sa li se faca piureuri sau sa fie hraniti cu lingurita. Atunci cand Organizatia Mondiala a Sanatatii a recomandat ca varsta minima pentru introducerea solidelor in alimentatia bebelusilor sa fie de 6 luni, totul a revenit la normal si a devenit limpede ca, pentru majoritatea bebelusilor, nu este nevoie de niciun piure si nicio lingurita", a explicat Tracey Murkett, co-autoarea volumelor "Diversificarea naturala. Cel mai bine pastrat secret al parintilor relaxati" si "Copii crescuti cu blandete. Cum sa ne crestem copiii lasandu-ne indrumati de ei".

Gil Rapley si Tracey Murkett vor detalia, de asemenea, argumentele care stau la baza autodiversificarii si vor explica de ce este ea naturala si fireasca. Cele doua specialiste le vor arata parintilor cum sa demareze acest proces de diversificare şi ii vor pregati la ce sa se astepte, dandu-le, de asemenea, o serie de sfaturi practice care ii vor ajuta, pe ei şi pe copiii lor, sa obţina cele mai bune rezultate in urma introducerii alimentelor solide.

Toate cele trei carti ale speakerilor conferintei vor fi disponibile la inceputul lunii iunie pe shop.totuldespremame.ro.

Conferintele TOTUL DESPRE PARENTING, la care au participat pana acum aproape doua mii de parinti romani, au devenit cunoscute publicului datorita participarii unor speakeri internationali si autori de parenting care au provocat profunde schimbari de mentalitati si in Romania - Alfie Kohn (autorul bestseller-ului Parenting neconditionat), Michael Thompson si Jack Newman.

Evenimentul din 6 iunie este sustinut Ambasadorii somnului de calitate - Larisa Petrini (corporate wellbeing strategist si health coach) si Gaspar Gyorgy (psiholog clinician).

De asemenea, evenimentul este sprijinit de Reteaua de sanatate REGINA MARIA.

Despre TOTUL DESPRE MAME:

Platforma TOTUL DESPRE MAME pune la dispozitia parintilor si a tuturor celor interesati de cresterea si ingrijirea copiilor informatii testate din sfera parentingului. Pe TOTUL DESPRE MAME parintii vor gasi interviuri cu specialisti de top, articole documentate, dar in acelasi timp platforma noastra joaca si rolul unui mediu de transmitere a experientelor reale cu care se confrunta parintii in viata de zi cu zi.

TOTUL DESPRE MAME are o abordare holistica a vietii de familie: de la sanatate la psihologie, de la educatie la nutritie, parintii informati ai secolului nostru vor gasi aici o sursa esentiala de cunostinte verificate si testate.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu