characters characters

Tabara Viitori Olimpici pe scurt - ziua 1 si 2

22 august 2012    |   369 vizualizări
Luni seara, 20 august 2012, ne-am strans cu mic cu mare in Sala de Festivitati a Casei de Cultura a Sindicatelor pentru Festivitatea de Deschidere a celei de-a 3-a editii a Taberei Gazeta Matematica – ViitoriOlimpici.ro. Ne-am bucurat foarte mult sa vedem sala plina, sa regasim fete cunoscute si dragi noua, dar si sa cunoastem noi participanti. Am aplaudat entuziasmul pentru matematica si am dat startul unei noi aventuri.

Marti, 21 august, Viitorii Olimpici au inceput inca de dimineata lectiile de pregatire la Liceul Dan Barbilian. Pe dupa-masa, de la 15:00, ne-am intalnit cu echipele inscrise in concursul de orientare LongoCampo, in fata primariei. Anul acesta au acceptat provocarea noastra 11 echipe cu nume foarte interesante: Trepadusii Atomici, Ciupercarii, The Winners, Satelit, Rechinii Albastri, Castigatorii ”LOGO”, Kπ, GPS 2012, Cutezatorii, Ardealul si KR4KL.

Echipele au fost numerotate, iar cele cu numar impar si-au inceput drumul din fata Primariei, in timp ce numerele pare au pornit din fata Muzeului de Istorie. Traseele au fost diferite si le-au descoperit participantilor o serie din crucile de piatra pentru care orasul Campulung este atat de renumit. Astfel, in ciuda caniculei, am pornit in cautarea indiciilor si am trecut pe la Casa Robescu, Biserica Popa Savu, Piata Juramantului, Biserica Sfantul Ilie, Biserica Subesti, strada Alecsandri (colt cu Sfantul Gheorghe), pentru a ne opri intr-un final la Manastirea Negru Voda. Echipele au avut de rezolvat ghicitori, provocari creative si au fost invitate sa isi aduca aminte de cele mai iubite romane ale copilariei.

O frumoasa concluzie a celei de-a doua editii LongoCampo vine chiar din rezolvarea ultimei provocari, de la echipa cu numarul 5 (Rechinii Albastri): ”Deasupra unui nor dalb/ Sta castelul fetei in alb/ Tatal ei e Negru-Voda, /Care azi a fost la moda!”

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu