characters characters

Surprize in scoli: Literatura universala din clasa I si mult sport dupa ore

25 aprilie 2012    |   419 vizualizări
Elevii vor invața autori straini din primul an de scoala si vor petrece mai mult timp in sala de sport, alaturi de profesori si chiar de parinti.

"Se va studia literatura universala incepand de anul viitor, chiar daca acest lucru presupune schimbari curriculare. Beneficiul e mult mai mare decat asteptarea modificarilor curriculare", a spus Oana Badea.

Reamintim ca schimbarea programelor si a manualelor a inceput in acest an si se face treptat, pana in 2018.

Articol complet: Evz.ro 

Comentează:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu
  • maria ilincescu
    maria ilincescu    01.05.2012 - 06:13
    Baza autoperfectionarii sta intr-un fel sau altul prin folosirea cartii. Citirea ca obiect de studiu se realizeaza prin studierea textelor in proza si poezie din manualele ciclului primar si care se completeaza cu textele de lectura(ale scriitorilor clasici, contemporani si din literatura universala).Aceste texte nu trebuie sa lipseasca dintr-un manual!( Ele vor fi intercalate alternativ cu textele de citire propriu-zise,sau vor fi trecute la sfarsitul acestora).Chiar daca manualele sunt concepute prost(contin texte foarte slabe ) n-am omis ca din lista bibliografiei lecturii suplimentare sa planific opere ale scriitorilor clasici si contemporani.Este o masura buna in vederea rezolvarii cu succes a activitatii de formare a deprinderilor de citire la elevi si a formarii dragostei pentru lectura cartilor in general.Sportul inseamna sanatate dar aceste ore ar trebui planificate in catedra profesorului de educatie fizica ,sa fie motivat.
  • COTIRLAN LUMINITA
    COTIRLAN LUMINITA    01.05.2012 - 04:58
    Nu stiu daca este necesar pentru ”bobocii” nostri sa studieze literatura universala inca din clasa I, dar cu siguranta sportul inseamna sanatate. Important este ca fiecare profesor sa inteleaga ca nu toti putem face performanta...