characters characters

Succes de exceptie al elevilor romani la Olimpiada Internationala de Fizica 2014: cinci medalii si locul I in Europa

22 iulie 2014    |   180 vizualizări

Varsta: 15 - 18 ani.


*Sursa foto: https://www.flickr.com/photos/tsakshaug/6868824932/


Olimpicii romani au obtinut inca un rezultat de prestigiu la Olimpiada Internationala de Fizica: cinci medalii, dintre care doua medalii de aur, doua medalii de argint si o medalie de bronz.Datorita acestui rezultat, Romania s-a clasat pe primul loc in Europa, respectiv pe locul 10 la nivel mondial, fiind printre putinele echipe ai caror componenti au fost medaliati in corpore.


Medaliile de aur au fost cucerite de Cristian Alexandru Frunza (clasa a XI-a), distins cu aur si la editia precedenta, si Stefan Eniceicu (clasa a X-a). Medaliile de argint au fost obtinute de Denis Turcu (clasa a XII-a), laureat cu argint si anul trecut, siTudor Cretu (clasa a X-a). Gabriel Gaitan (clasa a XII-a) a intrat in posesia medaliei de bronz.Toti elevii vin de la Liceul International de Informatica din Bucuresti.


Delegatia Romaniei a fost condusa de Adrian Dafinei, conferentiar universitar doctor la Facultatea de Fizica a Universitatii Bucuresti si insotita de Sebastian Popescu, conferentiar universitar doctor la Facultatea de Fizica a Universitatii „A.I. Cuza” din Iasi.

A 45-a editie a Olimpiadei Internationale de Fizica s-a desfasurat in Kazahstan (Astana), in perioada 13-21 iulie, reunind peste 190 de concurenti din 48 de tari.


Sursa: Edu.ro

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu