characters characters

Studiu. Testele saptamanale imbunatatesc rezultatele academice

23 septembrie 2020    |   817 vizualizări

Varsta: 15 - 18 ani.

studiu testele frecvente imbunatatesc performanta academica
Un studiu recent realizat de profesori din cadrul Universitatii Iowa arata ca testele frecvente contribuie semnificativ la performanta academica a studentilor. Studiul a analizat 52 de cercetari anterioare realizate pe aceasta tema.

Citeste si:

Metode prin care copiii isi pot autoevalua cunostintele

Metode de a memora mai usor


Autorii studiului au descoperit ca atunci cand studentii sunt testati cel putin o data pe saptamana au rezultate mai bune la examene decat studentii care nu au fost testati la fel de des. De asemenea, testele frecvente au fost asociate cu o rata mai scazuta de corigenta. Este vorba de teste cu miza scazuta, care au doar rolul de a verifica nivelul de cunostinte ale studentilor.

Studentii care aveau cele mai multe dificultati de invatare au avut si cel mai mult de castigat de pe urma testarilor frecvente. Aceasta este o concluzie importanta, deoarece testele scurte pot fi introduse cu usurinta in curriculumul academic.

In afara de frecventa testarilor, un alt factor care influenteaza pozitiv performanta studentilor a fost feedback-ul imediat din partea profesorilor. De asemenea, rezultatele studiului arata ca intrebarile care solicita raspunsul din partea studentilor sunt mai eficiente decat intrebarile cu mai multe variante de raspuns.

Autorii studiului recomanda profesorilor sa foloseasca teste online, care pot fi evaluate automat, pentru ca testarea frecventa sa poata fi introdusa cu usurinta.

Sursa: ScienceDaily.com


*Sursa foto: Freepik.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu