characters characters

Studiu: Parintii isi discrimineaza copiii in functie de sex

24 ianuarie 2014    |   359 vizualizări
Avand in vedere ca suntem in secolul XXI, ne place sa credem ca parintii au standarde similare si visuri similare pentru fetele si baietii lor. Insa, analizand informatiile agregate din sugestiile de cautare de la Google, se pare ca parintii au tendinta de a-si dori ca baietii lor sa fie inteligenti si fetele slabe.

Parintii se concentreaza mai mult pe inteligenta baietilor si pe aspectul fizic al fetelor, potrivit unei analize realizate de Seth Stephens-Davidowitz.

Dintre toate cautarile Google care incep cu „Is my 2-year-old” („este copilul meu de 2 an...”), cele mai multe se continua cu urmatorul cuvant „gifted” („inzestrat”). Insa aceasta intrebare nu este pusa in egala masura de parintii de fete si de cei de baieti. De fapt, parintii au o probabilitate de 2,5 ori mai mare de a intreba „Este fiul meu inzestrat?”, decat „Este fiica mea inzestrata”. De asemenea, aceasta prejudecata pare sa se intalneasca si in alte fraze precum: „Este fiul meu un geniu?”.

Articol complet: Descopera.ro

Comentează:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu
  • Utilizator Anonim
    jez    31.01.2014 - 15:47
    e posibil sa existe o astfel de discriminare, dar acest studiu nu demonstreaza ca un parinte face discriminari intre copiii lui, ci doar ca parintii se concentreaza mai mult pe inteligenta baietilor si pe aspectul fizic al fetelor. dar asta e ceva firesc, din moment ce timp de secole asa a functionat societatea si abia de prin sec XIX femeile au inceput sa aiba si alte preocupari. nu e ok ca este asa, dar este un efect al unui mod de a gandi intins pe generatii si destul de greu de schimbat.