characters characters

Studiu: Creierul unui copil autist produce, in stare de odihna, mai multa informatie decat creierul unui copil normal

10 februarie 2014    |   352 vizualizări
Un studiu nou a descoperit ca mintea unui copil autist produce, in medie, cu 42% mai multa informatie in starea de odihna decit creierul unui copil neautist.

Studiul sprijina o teorie din 2007 numita Teoria Lumii Intense. Aceasta spune ca autismul nu e un deficit mental ci o supraincarcare mentala. Copiii autisti incearca sa controleze aceasta izolindu-se de lumea exterioara. Autismul ar putea fi descris ca hiper-perceptie, hiper-atentie si hiper-memorie.
Rezultatele sugereaza ca tratamentul prin stimulare nu e cel mai potrivit pentru autisti, acestia ar trebui sa fie intr-un mediu calm.

Articol complet: Totb.ro

Comentează:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu
  • Utilizator Anonim
    craita    17.02.2014 - 08:40
    In calitate de parinte al unui copil autist, pot spune ca am observat ca nu este bine sa-l introduc in medii aglomerate. Parea sa preia emotivitatea celor din jur si, ca urmare a acestui fapt, crestea agitatia. Da, este ideal un mediu calm, plin de iubire, dar nu un mediu "plat", lipsit de informatie. Interesul nostru este sa-l facem sa constientizeze lumea exterioara, nu sa-l lasam "in lumea lui", pentru ca el trebuie introdus si adaptat in societate. Nu suntem nemuritori, oricat am dori si, la un moment dat, copilul va ramane singur. El va trebui sa se descurce in "jungla" aceasta, care reprezinta societatea romaneasca: mult prea indiferenta, nepasatoare, egoista si cruda. Din pacate, acesta este adevarul.