characters characters

Studiu: concentrarea, mai importanta decat meditatiile la matematica

19 decembrie 2012    |   502 vizualizări
Un studiu realizat de specialistii pe dezvoltarea copilului de la Universitatea din Oregon arata ca elevii care sunt invatati de mici cum sa fie atenti si reusesc sa duca la bun sfarsit o tema de la patru ani au sanse mai mari cu 50% sa termine o facultate pana la 25 de ani, relateaza The Telegraph.

Parintii care platesc pentru a-si medita copiii la matematica, literatura sau muzica, in speranta ca vor intra intr-o scoala mai buna, ar trebui sa ii invete mai degraba cum sa fie atenti si perseverenti.

Cercetarile anterioare au aratat ca abilitati precum ascultarea, concentrarea atentiei, memorarea instructiunilor si finalizarea sarcinilor pot fi invatate de catre copii prin jocuri potrivite varstei lor.

Studiul a urmarit evolutia a 430 de copii, de la gradinita pana la maturitate.
Parintii lor au raspuns la intrebari despre abilitatea copilului de concentrare a atentiei la varsta de patru ani - de exemplu, daca copilul se joaca pentru o lunga perioada de timp cu o singura jucarie sau daca renunta usor cand se confrunta cu o problema. La varsta de 7 si 21 ani, abilitatile de citire si de calcul matematic ale copiilor au fost testate din nou.

Contrar asteptarilor cercetatorilor, abilitatile de citire si de calcul matematic nu s-au dovedit a influenta probabilitatea de a obtine o diploma de facultate.

Insa cei care aveau o capacitate mare de concentrare a atentiei si de perseverare in sarcina la varsta de 4 ani aveau o probabilitate de 50% mai mare de a finaliza studiile universitare pana la varsta de 25 ani.

Autoarea studiului, Megan McClelland, arata ca „Factorul important este sa fii capabil sa te concentrezi si sa perseverezi. Poti fi genial, dar asta nu inseamna neaparat ca te poti concentra atunci cand trebuie sa duci la bun sfarsit o sarcina.”

Sursa: Adevarul.ro si Telepraph.co.uk

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu