characters characters

Cum putem reduce stresul scolar. Sfaturi de la „cea mai fericita scoala din lume”

04 aprilie 2017    |   1475 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani.

stresul scolar
Cum incearca scolile din Marea Britanie sa reduca stresul cadrelor didactice si al elevilor? Autotintulata Cea mai fericita scoala din lume, scoala primara Three Bridges din Southall, Anglia, este descrisa ca un exemplu reusit de management al stresului scolar.

Mai putin feedback scris, mai mult feedback oral

Elevii nu pot fi fericiti la scoala daca profesorii si invatatorii sunt stresati sau epuizati. De aceea, ideea de a reduce feedbak-ul scris (corectarea de teste scrise sau de teme) si a-l inlocui cu feedback-ul oral (discutii cu elevii despre nivelul la care au ajuns) s-a dovedit a fi benefica in aceasta scoala. Comunicarea dintre cadrele didactice si elevi a crescut, discutiile dintre acestia despre nivelul de cunostinte fiind mai frecvente. In acelasi timp, procentul elevilor care au atins sau depasit nivelul de cunostinte specific varstei a crescut de la 67% in 2011 la 87% in prezent.

Vacanta de vara mai lunga

O alta masura luata pentru starea de bine a cadrelor didactice a fost prelungirea vacantei de vara cu o saptamana. Directorul scolii a luat aceasta decizie pentru a recompensa cadrele didactice pentru eforturile depuse de-a lungul intregului an scolar.

Sesiuni de Mindfulness pentru cadrele didactice

In plus, sesiunile de mindfulness (tehnica de concentrare a atentiei asupra prezentului, asupra starilor emotionale si gandurilor din prezent, cu scopul de a creste relaxarea si constientizarea) sunt din ce in ce mai frecvente in scolile din Marea Britanie, avand rolul de a-i ajuta pe profesori sa faca fata stresului la locul de munca.

Profesia de cadru didactic este printre cele mai stresante la nivel global, iar studiile arata ca nivelul de fericire sau satisfactie al cadrelor didactice este in scadere. Pe de alta parte, Romania s-a clasat pe ultimele locuri din clasamentul  fericirii elevilor la scoala, realizat o data cu testele PISA.

Sursa: TheGuardian.com


*Sursa foto: https://www.flickr.com/photos/144683333@N02/27345059694


Citeste si:


Scoala fara note si fara clase


Cum arata Scoala Viitorului

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu