characters characters

Statistica alarmanta pentru Romania: 8 din 10 elevi de liceu consuma alcool saptamanal

15 ianuarie 2013    |   419 vizualizări
Fenomenul, pe care parintii rareori il observa, iar profesorii deseori il ignora, este incurajat fatis de patronii de carciumi si baruri deschise in apropierea scolilor.

Ospatarii le vand minorilor bere, vin si spirtoase, desi incalca legea. Mai mult, in unele localuri adolescentii sunt invitati sa isi cheltuiasca banii pe bautura si pe jocuri de noroc.

Patronul unui local, aflat la nici 100 de metri de intrarea in Liceul Economic Viilor, recunoaste ca, acum ceva vreme, elevii primeau si alcool.

Articol complet: Stiri.Yahoo.com 

Comentează:
4 comentarii

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu
  • Utilizator Anonim
    GABRIEL    17.01.2013 - 11:57
    Sincer doamna Dorina eu cred ca aveti doar partial dreptate. Eu zic ca este o intreaga aprobare tacita parinti-profesori. Toti fug de raspundere. Oricum profesorii sunt foarte ofensati daca te implici in viata scolara. Am patit-o personal . O doamna profesoara acum si inspectoare ma intrebat foarte ofensata"Cum de am atata timp de irostit cu copilul? De ce controlez copilului caietele si ce se preda la scoala? Cum imi permit sa controlez profesori?. Am ramas de-a dreptul uimit de acest functionar al statului platit din banii publicii (contributiile noaste ale tuturor care muncim in sistem privat)isi bate joc de mine ca parinte-beneficiar al educatiei. Pana la urma nu le place implicarea parintilor, ei demotiveaza si copiii sa nu mai invete prin atitudinea lor ostila fata de copii, impingandu-i la abandon scolar. Aici nu vreau sa ii scutesc de critici nici pe acei parinti, total dezinteresati care nu au avut curiozitatea intr-un an scolar sa deschida un caiet al copilului indiferent de varsta lui. Ei rezumndu-se doar la faptul ca trimit copilul la meditatii. Fara sa se uite pe ce dau banii. Pentru ca un asemenea profesor care raspunde in felul acesta unui parinte ma indoiesc ca isi face treba si pe bani privati. Iti ia banii si la revedere, dand vina tot pe copil ca este obrazinc si nu invata sau pur si simplu nu are capacitate intelectuala. Fara sa aiba bunul simt sa iti spuna ca nare rost sa mai investesti in copil ca nu are putere intelectula sau vointa. Iar alti parinti care sustin ca nu-i treaba lor ce se preda la scoala ca nu se pricep,dar sunt foarte uimiti cand copii lor au note mici la capacitate si pica la bac.
  • Utilizator Anonim
    paul iuga    16.01.2013 - 17:51
    in primu si in primul rand nu cred ca sunt asa de multi pe cum scrie mai sus dar parerea mea este ca vina este in mare parte a parintilor ,eu cel putin asa am fost educat incat nu ma tenteaza alcoolul si tutunul absolut de loc si asta cred eu ca datorita doar parintilor mei care nici ei nu folosesc asa ceva,patronii de baruri sunt interesati sa castige bani si mi se pare normal nu le pasa lor de legi si sanatatea minorilor
  • Utilizator Anonim
    Dorina    16.01.2013 - 17:20
    Părinții se implica din ce in ce mai puțin in educarea propriilor copii motivând ca nu au timp. Prefera sa înlocuiască prezenta lor in viața copiilor prin bani, diverse obiecte mai mult sau mai puțin costisitoare si sa nu intervină (e mai simplu, fără bătăi de cap!) in corectarea defectelor acestora. Încurajează astfel "independența" odraslelor, care, lipsite de controlul parental, încearcă orice poate sa le dea "aripi". Societatea noastră ar trebui sa responsabilizeze părinții! Nu cei care vând alcool sunt primii vinovați!
  • Utilizator Anonim
    Raileanu Vasile    16.01.2013 - 16:54
    Proasta normal,daca acest lucru se intampla la oras e penibil deoarece oricum este mai multa politie care pot verifica barurile si salile de jocuri,dar pe la noi in mediul rural unde parintele isi trimite copilul sa cumpere alcool si tigari si unde toti patronii si vanzatorii de magazine vand aceste produse minorolor in conditiile in care pe toti pereti sunt afise cu,,Nu vindem tutun si alcool minorilor,,va intreb eu pe dumneavoastra ce parere aveti.