characters characters

Start pentru inscrierile la Let’s Go Digital!, atelierul pentru liceeni de la TIFF

14 aprilie 2016    |   357 vizualizări

Varsta: 15 - 18 ani.

Let's go digitalFestivalul International de Film Transilvania (TIFF) lanseaza inscrierile pentru cea de-a 14-a editie a atelierului de film Let’s Go Digital!. Lansat in 2005 in cadrul TIFF, Let’s Go Digital! este un atelier cu traditie, de initiere in tehnici digitale de filmare si montaj, si se adreseaza tinerilor cu varste cuprinse intre 14 si 18 ani din toata tara, pasionati de film, fotografie, editare video.

Prin Let's Go Digital!, in fiecare an, TIFF le ofera tinerilor sansa de a-si descoperi si dezvolta aptitudinile pentru o viitoare cariera in cinematografie, acestia parcurgand timp de 10 zile toate etapele realizarii unui film: scrierea scenariului, filmare cu o camera digitala, montaj si prezentarea scurtmetrajului realizat. Li se va pune la dispozitie aparatura profesionala, fiind indrumati de profesionisti din cinematografia romaneasca. De asemenea, au acces la evenimentele festivalului. Multi dintre fostii participanti ai LGD au devenit de-a lungul anilor profesionisti in domeniu – au absolvit facultati de profil si sunt activi ca cineasti.

In urma unei preselectii facute de echipa de traineri care va sustine atelierul la Cluj, cei 15 participanti alesi vor lucra in echipe de cate 3, pornind de la o tema data. Lor li se vor alatura 3 seniori, fosti participanti Let’s Go Digital!, care vor avea rolul de a-i indruma pe incepatori si de a realiza un film de making of al atelierului. Cele 5 filme rezultate vor fi proiectate in ultima seara in fata publicului festivalier, care va avea sarcina de a desemna cel mai bun film realizat in cadrul Let’s Go Digital! 2016. Scurtmetrajul castigator va fi premiat in cadrul unei gale de inchidere, in penultima zi de TIFF.

Inscrierile au loc pana in data de 10 mai 2016. Regulamentul si detaliile necesare inscrierii pot fi gasite pe site-ul http://tiff.ro/content/regulament-0.

Editia cu numarul 14 a Let's Go Digital! este organizata de Festivalul International de Film Transilvania si va avea loc la Cluj-Napoca intre 27 mai si 4 iunie 2016.

Cu sprijinul: Centrului National al Cinematografiei

Prezentat de: UPC

Sponsor: Noumax

Parteneri media: Zile si nopti, CinemaRX, Revista Plic, Intuitext, Sub25.ro, SuntParinte.ro, Edu-News.ro, Romania Pozitiva, Asociatia Elevilor Constanta

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu