characters characters

SOS Satele Copiilor organizeaza proiectul „Am drepturi, dar sunt si responsabil!”

18 martie 2013    |   329 vizualizări
SOS Masina cu Jucarii, proiect al SOS Satele Copiilor Romania, sustinut de Fundatia Vodafone Romania, desfasoara in scolile din Bucuresti proiectul „Am drepturi dar sunt si responsabil!”. Proiectul, derulat in colaborare cu Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, se adreseaza elevilor claselor a IV-a si isi propune sa le transmita copiilor, prin metode ludice, informatii de baza despre drepturile copilului in vederea identificării acestora dar si a responsabilitatilor pe care le au.

Copiii stiu ca au drepturi. Stiu si ca exista situatii in care drepturile lor sunt incalcate. Ceea ce ne dorim prin acest proiect educational este sa-i informam pe copii care sunt drepturile lor, cum pot identifica si cum pot reactiona in posibilele situatii de incalcare ale acestor drepturi. Este foarte important ca ei sa recunoasca astfel de situatii si sa reactioneze in mod corect pentru protejarea drepturilor lor. De asemenea, ne dorim ca acestia sa constientizeze faptul ca fiecare drept presupune si o serie de responsabilitati. Astfel, nu e suficient sa stie doar care le sunt drepturile, ci e important sa isi cunoasca si responsabilitatile, a declarat Bogdana Neamtu, Coordonatorul SOS Masina cu Jucarii.

Desi este un subiect delicat si destul de dificil, echipa SOS Masina cu Jucarii a reusit sa realizeze, folosind metode ludice si interactive, un proiect educational cu un puternic impact atat asupra copiilor, cat si asupra cadrelor didactice. Aspectul ludic al proiectului a permis elevilor verbalizarea si formularea de opinii cu privire la drepturile lor, precum si explicarea intr-un limbaj simplu, pe intelesul lor, a tuturor aspectelor legate de drepturile lor asa cum sunt ele prevazute in Conventia Drepturilor Copilului. Cu aceasta ocazie, cadrele didactice au descoperit noi metode de transmitere/verificare a cunostintelor pe care le pot implementa si cu alte ocazii, indiferent de disciplina de studiu.
Proiectul se afla deja la a doua editie (prima editie s-a desfasurat intre octombrie 2011-mai 2012), pana in prezent beneficiind de implementarea lui 1590 de copii din 23 de scoli din Municipiul Bucuresti.

Proiectul are o durata de 3 ore, este structurat in trei etape si se bazeaza pe modalitati diferite de transmitere a informatiilor si verificare a acestora: joc, teatru, discutii interactive, lucru in echipa si multe alte modalitati din categoria educatiei nonformale si a animatiei socio-educative.

Echipa SOS Masina cu Jucarii este deschisa tuturor propunerilor de colaborare venite din partea scolilor din Municipiul Bucuresti. De aceea, persoanele interesate de implementarea proiectului pot contacta echipa la numărul de telefon 0732 114 131 sau la adresa de e-mail: masinacujucarii@sos-satelecopiilor.ro


SOS Masina cu Jucarii functioneaza din anul 2002 ca program social mobil de tip Playbus, specializat in educatie prin metode ludice (joc). Din iunie 2006, Fundatia Vodafone Romania sustine anual proiectul SOS Masina cu Jucarii, finantand 100% activitatea acestui proiect.

Despre SOS Satele Copiilor România
SOS Satele Copiilor România ocroteşte şi sprijină astăzi peste 1000 de copii în dificultate, care au pierdut sau riscă să piardă îngrijirea familiei lor biologice. De peste 60 de ani în lume şi de 20 de ani în România, intervenim oriunde există un copil şi o nevoie, oferind sprijinul nostru. Organizaţia SOS Satele Copiilor România este membră a SOS Kinderdorf International, reţea caritabilă prezentă în 133 de ţări ale lumii.

Despre Fundatia Vodafone
Fundatia Vodafone Romania este o organizatie non-guvernamentala romaneasca cu statut caritabil, distincta de operatiunile comerciale ale companiei, infiintata in 1998. In cei 14 ani de activitate, Fundatia Vodafone a finantat peste 600 de programe in beneficiul copiilor, batranilor, persoanelor defavorizate, cu dizabilitati si al victimelor calamitatilor naturale. Pana in prezent, Fundatia Vodafone a investit peste 13 milioane Euro in proiecte desfasurate de organizatiile non profit partenere. Mai multe detalii despre programele Fundatiei se regasesc pe www.fundatia-vodafone.ro si pe www.facebook.com/fundatiavodafone.   

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu