characters characters

SOS Masina cu Jucarii, sarbatoreste 11 ani de educatie prin joc

10 septembrie 2013    |   285 vizualizări
SOS Masina cu Jucarii - proiect al Asociatiei SOS Satele Copiilor Romania – sarbatoreste 11 ani de educatie prin joc, sambata 14 septembrie, intre orele 16-19, in Parcul Lumea Copiilor din sectorul 4, alaturi de partenerul oficial al proiectului, Fundatia Vodafone.
Ca in fiecare an, aniversarea noastra este un bun prilej de a sarbatori in stilul propriu Masina cu Jucarii – prin jocuri si multe surprize - alaturi de cat mai multi copii, parteneri si prieteni. Anul acesta va provocam la jocuri care va vor pune la incercare curajul, indemanarea, creativitatea, viteza de reactie. Nu vor lipsi concursurile, stafetele inedite si pictura pe panza.

“Orice copil din lume, fiind liber sa aleaga o activitate pe care sa o practice cu placere, va alege jocul. Orice parinte, interesat de binele copilului sau, va prefera sa isi vada copilul implicat intr-o activitate educationala. Aceste doua activitati nu se exclud: jocul este activitatea fundamentala a copilului din noi, indiferent de varsta, iar invatarea este fenomenul natural care se intampla atunci cand acesta descopera lumea.”

SOS Masina cu Jucarii functioneaza din anul 2002 ca program social mobil de tip Playbus, specializat in educatie prin metode ludice (joc). Din iunie 2006, Fundatia Vodafone Romania sustine anual proiectul SOS Masina cu Jucarii, finantand 100% activitatea acestui proiect.
In cei 11 ani de activitate, SOS Masina cu Jucarii s-a jucat cu peste 85.000 de copii si cu aproximativ    28.000 de adulti, au realizat, in parteneriat cu institutii locale si organizatii non-guvernamentale, 26 de turnee in toata tara, si peste 25 de traininguri, oferind cursuri de formare in animatie socio – educativa.

Prin intermediul jocului, SOS Masina cu Jucarii ii implica pe copii in diverse activitati cu scopul de a-i ajuta pe acestia sa isi dezvolte imaginatia, atentia, memoria, capacitatea de concentrare, creativitatea, increderea in sine, simtul dreptatii si egalitatii, abilitatile motrice. Un accent important in cadrul activitatilor cade pe intelegerea importantei regulilor si a respectarii acestora, integrarea si relationarea in cadrul grupului, imbunatatirea relatiei cu parintii, profesorii, educatorii, exersarea empatiei si a tolerantei. De asemenea, favorizeaza socializarea si promoveaza jocurile de grup care ii aduc impreuna atat pe copii, cat si pe adulti (indiferent de sex, religie, etnie etc).

Despre SOS Satele Copiilor România
SOS Satele Copiilor România ocroteşte şi sprijină astăzi peste 1000 de copii în dificultate, care au pierdut sau riscă să piardă îngrijirea familiei lor biologice. De peste 60 de ani în lume şi de 20 de ani în România, intervenim oriunde există un copil şi o nevoie, oferind sprijinul nostru. Organizaţia SOS Satele Copiilor România este membră a SOS Kinderdorf International, reţea caritabilă prezentă în 133 de ţări ale lumii. Mai multe detalii pe www.sos-satelecopiilor.ro

Despre Fundatia Vodafone
Fundatia Vodafone Romania este o organizatie non-guvernamentala romaneasca cu statut caritabil, distincta de operatiunile comerciale ale companiei, infiintata in 1998. In cei 15 ani de activitate, Fundatia Vodafone a finantat peste 600 de programe in beneficiul copiilor, batranilor, persoanelor defavorizate, cu dizabilitati si al victimelor calamitatilor naturale. Pana in prezent, Fundatia Vodafone a investit peste 13 milioane Euro in proiecte desfasurate de organizatiile non profit partenere. Mai multe detalii despre programele Fundatiei se regasesc pe www.fundatia-vodafone.ro si pe www.facebook.com/fundatiavodafone.   

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu